Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group

Rytmus Borlänge
Programinformation
Borlänge
Antal elever: cirka 140 (.)
Estetiska programmet
Klassrum
  • Antagningspoäng: 155,0
    (medelvärde: 233,3) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-05-04
Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group

Om utbildningen

Vokalmusiker/Vocal group på Rytmus Borlänge

Grenen för dig som älskar att sjunga! 
Här får du utveckla din röst och testa alla typer av genrer både som solist och tillsammans med andra. Dessutom ingår en grundläggande pianokurs för att du som sångare ska kunna underlätta inlärningen av din repertoar. Allt detta gör dig till en allsidig musiker.

Tre år på Rytmus
Tänk dig tre år av sångglädje. Ja det krävs naturligtvis mycket arbete och engagemang också, men det handlar om något du brinner för, eller hur? Fokus ligger på sång, stämsång, vokalgrupp, individuell sångutveckling och vokalensemble. Du får dessutom högskolebehörighet och möjlighet att studera vidare inom musiken eller annat!

Teori och praktiskt
De två första åren ingår en grundläggande pianokurs där du spelar både gehörsbaserad och noterad musik. Du övar också på ackordläggningar och olika sätt att ackompanjera. Detta för att du som sångare ska underlätta din instudering, det betyder att du blir bättre på att lära dig nya låtar och på att kompa dig själv och andra. 

Fokus på din individuella sång
I den individuella sångundervisningen lär du dig grundläggande och fördjupad sångteknik, sång efter noter och på gehör. Det handlar om allt från interpretation, instuderingsmetoder och röstfysiologi till konsten att möta publik och ha en stark scennärvaro. Genom att ingå i en vokalgrupp utvecklar du även en lyhördhet för att musicera tillsammans andra.

Sjung tillsammans 
Du lär dig stämmor, intonation, konstnärligt musikaliskt uttryck och fördjupar dina musikteoretiska kunskaper. Du får chansen att uppträda inför publik, bland annat genom solokonserter, körkonserter, konsertkvällar med Vocal groups och medverkan vid större projekt utanför skolan. Livet på Vokalgrenen är fyllt av musik och gemenskap. Och din sång står i fokus!

Efter gymnasiet
Det estetiska programmet är högskoleförberedande och till de flesta utbildningar räcker en grundläggande behörighet. Om du behöver fler kurser för särskild behörighet kan du lägga till dem på ditt individuella val. 

Läs mer om utbildningen på vår hemsida

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

Marianna pluggar på Rytmus

Marianna Winther Nagata flyttade till Rytmus i Malmö från Färöarna. Nu ser hon fram emot livet efter studenten för att syssla med musik."Det bästa med Rytmus Borlänge är den fantastiska gemenskapen"

Lovisa Pettersson är 18 år och går sista året på Rytmus Borlänge med inriktningen instrument/sång. Hon berättar hur det är att gå på skolan och hon ger sina bästa tips inför gymnasievalet.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group så kommer skolan att kontakta dig.

Rytmus Borlänge

Rytmus gymnasium i Borlänge!

Rytmus musikgymnasium i Borlänge är en unik skola fylld av kreativa samarbeten med en tydlig målsättning att vara ett av Sveriges bästa estetiska gymnasier. Att flera av skolans lärare vid sidan om sina läraruppdrag också har professionella karriärer som kompositörer, skivproducenter,...


Läs mer om Rytmus Borlänge och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rytmus Borlänge

Wallingatan 20
78434 Borlänge

 Visa telefonnummer
rytmus.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik - Vokalmusiker/Vocal group från Rytmus Borlänge, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Det bästa med Rytmus Borlänge ä...
Rytmus Borlänge

Lovisa Pettersson är 18 år och går sista året på Rytmus Borlänge med inriktningen instrument/sång. Hon berättar hur det är att gå på skolan och hon ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Läs mer
Marianna pluggar på Rytmus

Marianna Winther Nagata flyttade till Rytmus i Malmö från Färöarna. Nu ser hon fram emot livet efter studenten för att syssla med musik.

Läs mer