Estetiska programmet

Estetiska programmet, Musik - Instrument/sång

Rytmus Borlänge, i Borlänge
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kontinuerligt se detaljer
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 213,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kontinuerligt se detaljer
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 213,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Musik - Instrument/sång

Studera Instrument/Sång på Rytmus Borlänge

Vässa ditt sätt att spela eller sjunga! Den här grenen fokuserar på ditt huvudinstrument och hur du använder det både enskilt och tillsammans med andra i olika gruppsammanhang.

Instrument/ Sång 
Vill du lägga fokus på ditt huvudinstrument och spela tillsammans med andra i ensemble? Här får du de bästa förutsättningarna för att bli så bra som du kan bli. Många elever som läser grenen väljer dessutom till ett bi-instrument i sina individuella val för att bredda sig.

Hitta ditt personliga uttryck
Vi jobbar utifrån elevens förutsättningar och fångar upp och utvecklar varje enskild elevs unika röst eller spel. Stort fokus läggs på att du ska hitta ett eget personligt uttryck. Du kommer att bredda dig musikaliskt och jobba med många olika musikstilar allt från blues och jazz till RnB, hiphop och modern pop.

Spela tillsammans i ensemble
Inom den här grenen jobbas det också mycket sceniskt, såväl inom den enskilda undervisningen som i gruppsammanhang. Att stå på olika scener och genomföra många konserter ger dig bra scenvana och även grundläggande kunskaper i att arrangera konserter.

Efter gymnasiet
Efter dina studier på Rytmus har du en stabil grund att stå på för ditt fortsatta artisteri. Du får även högskolebehörighet och möjlighet att studera vidare på universitet eller högskola. Kanske vill du fortsätta studera musik eller gå mot en helt annan bransch? Möjligheterna är många!

Läs mer om utbildningen på vår hemsida: 

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Instrument/sång, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Kontinuerligt

  • Klassrum
  • Borlänge

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik - Instrument/sång

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

"Det bästa med Rytmus Borlänge är den fantastiska gemenskapen"

Rytmus Borlänge

Lovisa Pettersson är 18 år och går sista året på Rytmus Borlänge med inriktningen instrument/sång. Hon berättar hur det är att gå på skolan och hon ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Marianna pluggar på Rytmus

Rytmus

Marianna Winther Nagata flyttade till Rytmus i Malmö från Färöarna. Nu ser hon fram emot livet efter studenten för att syssla med musik.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Instrument/sång så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rytmus Borlänge
Wallingatan 20
78434 Borlänge

Rytmus gymnasium i Borlänge!

Rytmus musikgymnasium i Borlänge är en unik skola fylld av kreativa samarbeten med en tydlig målsättning att vara ett av Sveriges bästa estetiska gymnasier. Att flera av skolans lärare vid sidan om sina läraruppdrag också har professionella karriärer som kompositörer, skivproducenter,...

Läs mer om Rytmus Borlänge och visa alla program.

Sponsrad