Estetiska programmet

Estetiska programmet, Musik - Musikproduktion

Rytmus Borlänge, i Borlänge
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kontinuerligt se detaljer
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 213,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kontinuerligt se detaljer
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 130 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 142,5
(medelvärde: 213,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Musik - Musikproduktion

Studera Musikproduktion på Rytmus Borlänge

Låt studion bli din hemmaplan.
Ja, numera kan du bära med dig en studio var som helst. Mycket av det du behöver för att skapa musik på högsta nivå ryms i din dator. På Rytmus får du dessutom lära dig att hantera all utrustning i våra professionella studios. 

Många möjligheter
När du läser musikproduktion får du en bred och relevant kompetens inom musikbranschen så som den ser ut idag. I rollen som musikproducent jobbar du ofta med produktioner och artister både vid den initiala skapandeprocessen i studio och även vid framförandet live. 

Branschstandard på studios och programvaror 
På grenen Musikproduktion utvecklar du dina kunskaper i att använda samplers och sequencer i ensemble och studiomiljö. Du lär dig exempelvis inspelningsteknik av akustiska instrument, mixning och mastring

Här får du producera musik
Du får jobba med ljuddesign både på och framför scen som ljudtekniker under våra konsertarrangemang. På Rytmus arbetar vi givetvis med ”state of the art” utrustning, både vid studioproduktion och i ensemblesituationer. Alla elever får dessutom en bärbar dator av skolan och alla relevanta programvaror som behövs för att skapa fantastisk musik!

Efter gymnasiet
Efter dina studier på Rytmus har du en stabil grund att stå på för att fortsätta inom musiken. Du får även högskolebehörighet och möjlighet att studera vidare på universitet eller högskola. Kanske vill du fortsätta studera musik eller gå mot en helt annan bransch? Möjligheterna är många!

Läs mer om utbildningen på vår hemsida: 

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Musikproduktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Kontinuerligt

  • Klassrum
  • Borlänge

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik - Musikproduktion

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

"Det bästa med Rytmus Borlänge är den fantastiska gemenskapen"

Rytmus Borlänge

Lovisa Pettersson är 18 år och går sista året på Rytmus Borlänge med inriktningen instrument/sång. Hon berättar hur det är att gå på skolan och hon ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Marianna pluggar på Rytmus

Rytmus

Marianna Winther Nagata flyttade till Rytmus i Malmö från Färöarna. Nu ser hon fram emot livet efter studenten för att syssla med musik.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Musikproduktion så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rytmus Borlänge
Wallingatan 20
78434 Borlänge

Rytmus gymnasium i Borlänge!

Rytmus musikgymnasium i Borlänge är en unik skola fylld av kreativa samarbeten med en tydlig målsättning att vara ett av Sveriges bästa estetiska gymnasier. Att flera av skolans lärare vid sidan om sina läraruppdrag också har professionella karriärer som kompositörer, skivproducenter,...

Läs mer om Rytmus Borlänge och visa alla program.

Sponsrad