Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Rytmus gymnasium i Borlänge!

Med sitt unika sinne för kreativitet, goda samarbeten och målsättning om att bli Sveriges bästa estetiska gymnasium - sticker Rytmus ut i det oändliga bruset av gymnasieskolor. Rytmus nisch är det estetiska och erbjuder därför det Estetiska programmet. I lärarlaget finns allt från Skivproducenter, Frilansmusiker till Arrangörer, Kompositörer och mycket mer!

Det finns fyra olika grenar inom Estetiska programmet, inriktning musik - nämligen Instrument och Sång, Singer/Songwriter, Musikproduktion och Estet/Sam.

Sveriges största musikgymnasium

Rytmus startades 1993 och är idag Sveriges största musikgymnasium med över 1200 elever i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro och Borlänge. Eleverna läser det högskoleförberedande estetiska programmet vilket leder elever in på många olika yrkesval även utanför musikbranschen.

Nära samarbete med branschen

Utbildningen på Rytmus Borlänge kännetecknas av ett nära samarbete med branschen, många av lärarna är själva aktiva inom musik och media. Skolan bjuder regelbundet in artister, musiker, musikproducenter eller andra verksamma till gästspel och föreläsningar. Till utbildningen i Borlänge finns förra frontfiguren i Mando Diao, Gustav Norén ­och Kalle Moraeus knutna. De är sakkunnig i olika utbildnings- och musikfrågor och båda ingår i skolans Advisory board.

Ansökan till Rytmus Borlänge

Elever ansöker till Rytmus via sin hemkommun. Antagning görs på betyg och arbetsprov.

Är du intresserad och vill veta mer om Rytmus Borlänge, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Välkommen på öppet hus!

På våra öppna hus kommer du och besöker skolan där du får prata med våra elever och veta mer om programmet som just du är intresserad av. Du får möjlighet att se våra olika salar, klassrum och få en känsla för Rytmusandan! Vår skola hittar du på Wallingatan 20. Välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-10-19    Tid:   18:00 - 20:00
Datum:   2022-11-30    Tid:   18:00 - 20:00
Datum:   2023-01-25    Tid:   18:00 - 20:00
Datum:   2023-05-04    Tid:   18:00 - 20:00

Utbildningar - Rytmus Borlänge

Rytmus Borlänge på Facebook

Reportage

"Det bästa med Rytmus Borlänge är den fantastiska gemenskapen"

Lovisa Pettersson är 18 år och går sista året på Rytmus Borlänge med inriktningen instrument/sång. Hon berättar hur det är att gå på skolan och hon ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Marianna pluggar på Rytmus

Marianna Winther Nagata flyttade till Rytmus i Malmö från Färöarna. Nu ser hon fram emot livet efter studenten för att syssla med musik.

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Rytmus Borlänge.

Andel lärare med leg. och behörighet 2021/22

Antal elever per lärare 2021/22

Rytmus Borlänge
Rytmus Borlänge 11,4

Antal elever på skolan år 2021/22: cirka 140

Estetiska programmet

16,0 100,0 90,2
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 140 2021/22
Genomsnittlig betygspoäng 16,0 15,1 2020/21
Andel behöriga till högskola 100,0 92,2 2020/21
Andel med examen inom 3 år 90,2 76,1 2018/19
Antagningspoäng medel 231,7 2021
Lägsta antagningspoäng 120,0 2021

Kontaktuppgifter till Rytmus Borlänge

Rytmus Borlänge

Wallingatan 20
78434 Borlänge

rytmus.se

Forum om Rytmus Borlänge

Här kan du ställa frågor om Rytmus Borlänge och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 Audition? 2020-01-18   Jim Hej Förstår att en audition är nödvändig för att komma upp i de meritpoäng som krävs för att komma in på skolan. Frågan är då vilken nivå man måste uppnått för att klara provspelningen? Al Di ...
Sida:

» Ställ ny fråga

Det finns inga recensioner än.

För att få mer information från Rytmus Borlänge, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga