Rytmus gymnasium i Borlänge!

Rytmus musikgymnasium i Borlänge är en unik skola fylld av kreativa samarbeten med en tydlig målsättning att vara ett av Sveriges bästa estetiska gymnasier. Att flera av skolans lärare vid sidan om sina läraruppdrag också har professionella karriärer som kompositörer, skivproducenter, frilansmusiker, arrangörer m.m. är inspirerande för såväl elever som föräldrar och övrig personal.

Under dina tre år hos oss kommer du medverka i skolturnéer, Livenight, konserter och projekt. Vi anpassar ständigt undervisningen efter hur musikbranschen utvecklas och öppnar gärna dörren för branschens aktörer som inspirerar oss och ger oss kunskaper om livet utanför skolan. Du kommer också att få medverka på våra Clinics där du får inblick i olika delar av musikbranschen och hur det kan vara att arbeta i den.

Högskolebehörig efter Rytmus

Det estetiska programmet är högskoleförberedande och till de flesta utbildningar räcker en grundläggande behörighet. Om du behöver fler kurser för särskild behörighet kan du lägga till dem på ditt individuella val. Du som tänker börja på Rytmus har gett dig själv möjligheten att odla ditt musikintresse samtidigt som du håller dörren öppen för alla möjliga studie- och yrkesbanor. Under dina tre år på Rytmus är du klasskamrat med framtidens musiker och artister men även framtidens jurister, journalister, brandmän och entreprenörer.

Ansökan till Rytmus Borlänge

Elever ansöker till Rytmus via sin hemkommun. Antagning görs på betyg och arbetsprov.

Är du intresserad och vill veta mer om Rytmus Borlänge, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Välkommen på öppet hus!

På våra öppna hus kommer du och besöker skolan där du får prata med våra elever och veta mer om programmet som just du är intresserad av. Du får möjlighet att se våra olika salar, klassrum och få en känsla för Rytmusandan! Vår skola hittar du på Wallingatan 20. Välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-01-25    Tid:   18:00 - 20:00
Datum:   2023-05-04    Tid:   18:00 - 20:00

Utbildningar - Rytmus Borlänge

Rytmus Borlänge på Facebook

Reportage

"Det bästa med Rytmus Borlänge är den fantastiska gemenskapen"

Lovisa Pettersson är 18 år och går sista året på Rytmus Borlänge med inriktningen instrument/sång. Hon berättar hur det är att gå på skolan och hon ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Marianna pluggar på Rytmus

Marianna Winther Nagata flyttade till Rytmus i Malmö från Färöarna. Nu ser hon fram emot livet efter studenten för att syssla med musik.

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Rytmus Borlänge.

Andel lärare med leg. och behörighet 2021/22

Antal elever per lärare 2021/22

Rytmus Borlänge
Rytmus Borlänge 11,4

Antal elever på skolan år 2021/22: cirka 140

Estetiska programmet

16,0 100,0 90,2
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 140 2021/22
Genomsnittlig betygspoäng 16,0 15,1 2020/21
Andel behöriga till högskola 100,0 92,2 2020/21
Andel med examen inom 3 år 90,2 76,1 2018/19
Antagningspoäng medel 231,7 2021
Lägsta antagningspoäng 120,0 2021

Kontaktuppgifter till Rytmus Borlänge

Rytmus Borlänge

Wallingatan 20
78434 Borlänge

rytmus.se

Forum om Rytmus Borlänge

Här kan du ställa frågor om Rytmus Borlänge och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 Audition? 2020-01-18   Jim Hej Förstår att en audition är nödvändig för att komma upp i de meritpoäng som krävs för att komma in på skolan. Frågan är då vilken nivå man måste uppnått för att klara provspelningen? Al Di ...
Sida:

» Ställ ny fråga

Det finns inga recensioner än.

För att få mer information från Rytmus Borlänge, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga