Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Rudbecksgymnasiet Tidaholm
Programinformation
Ort: Tidaholm
Antal elever: 7 (år 1)
Utbildningstyp: Estetiska programmet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 205
Lägsta: 172,5

Utbildningsinfo

Estetiska programmet

Plugga estetiska programmet med inriktning bild och formgivning!

Är du en kreativ person som vill jobba med färg och form? På estetiska programmet på Rudbecksgymnasiet kan du läsa bild och formgivning. Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program och efter studenten kommer du att ha fått erfarenhet av att arbeta med flera olika material och tekniker. Hittat ditt eget konstuttryck!

Inriktning bild och formgivning

Som elev på bild och formgivningsprogrammet kommer du att få utforska en mängd olika material och testa att jobba med såväl moderna som traditionella tekniker i ditt skapande. Du kommer bland annat att få testa på att jobba med:

  • Foto
  • Textil
  • Serieteckning
  • Metall
  • Lera
  • Teckning och måleri

Tanken är att du ska få testa på olika konstuttryck för att under utbildningen hitta ditt eget formspråk. Du kommer att få lära dig grunderna i olika material och tekniker som du sedan kan fördjupa dig i efter gymnasiet.

Fördjupa din utbildning inom serieteckning

För dig som drömmer om en karriär som serietecknare finns möjlighet att verkligen fördjupa dig i metoder och tekniker för just detta. Lär dig att med hjälp av ord och bild berätta en historia. Du kommer att kunna bolla tankar och idéer med dina klasskompisar och dina lärare som har god erfarenhet av ämnet.

Visa upp dina konstverk på den årliga elevutställningen

Passa på att ställ ut dina konstverk på elevutställningen. Varje år anordnas en elevutställning där du kommer ha möjlighet att visa de andra eleverna på skolan och allmänheten dina konstverk. Du kommer även att få besöka flera andra konstutställningar under studiebesök med skolan.  

Efter estetiska programmet med inriktning bild och formgivning

Efter estetiska programmet på Rudbecksgymnasiet i Tidaholm kommer du att ha en bred utbildning i bagaget. Om du vill fördjupa dina kunskaper inom bild och formgivning så kan du plugga vidare på folkhögskolor och högskolor. Det finns en rad olika utbildningar att välja mellan inom kultur, humaniora och konstvetenskap såväl i Sverige som utomlands.

Specialklass för elever med AS/HFA

På Rudbecksgymnasiets Estetiska program har du, som har asperger/högfungerande autism och är i behov av extra stöd i din undervisning, möjlighet att gå i en specialklass. Att gå i en specialklass innebär att du fortfarande pluggar på ett nationellt program och har samma möjligheter som övriga elever att få en examen från ett nationellt program. Skillnaden är att undervisningen är anpassad för att du ska ha bästa möjliga förutsättningar att lyckas med dina studier.

Utöver själva undervisningen finns även möjlighet att få bo på skolans elevboende där du får bo i en lägenhet tillsammans med en eller två andra elever. Boendeträningen är en träning i socialt samspel, vardagsrutiner och kamratrelationer som syftar till ett självständigt boende. På plats kommer det att finnas en handledare som stöttar dig i ditt boende. På fritiden kommer ni på elevboendet delta i olika fritidsaktiviteter där målet är att hitta en fritidssysselsättning som kan följa med in i vuxenlivet.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att komma in på Estetiska programmet krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan. De nio ämnena är valfria. Här kan dock även färdighetsprov förekomma.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Som boende i samma kommun som Rudbecksgymnasiet Tidaholm söker du till programmet via Utbildning Skaraborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Antagningskansliet 541 83 SKÖVDE
Telefon: 0500-49 80 00
E-post: utbildning@skaraborg.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

Rudbecksgymnasiet Tidaholm

Rudbecksgymnasiet Tidaholm

Rudbecksgymnasiet Tidaholm är beläget centralt i Tidaholm i ett vackert område nära till såväl grönområden som till stan. Här är klasserna mindre och gemenskapen starkt. Rudbecksgymnasiet utbildning utgår ifrån ledorden kvalité, trivsel och utveckling för alla. Ett av ledorden på...


Läs mer om Rudbecksgymnasiet Tidaholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Rudbecksgymnasiet Tidaholm

Vulcansväg 6
52234 TIDAHOLM Tidaholm

 Visa telefonnummer
www.rudbecksgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensioner
Det finns inga recensioner än.
Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Bild & formgivning, fyll i följande uppgifter: