Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2019/20)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 188,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2019/20)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 188,8)

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av historia, politik, psykologi eller media. Under programmets gång får du lära dig att analysera, diskutera och tolka samhällsvetenskapliga frågor ur ett källkritiskt perspektiv.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på universitet, högskola eller yrkeshögskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till lärare, psykolog och journalist.

Inriktning Samhällsvetenskap

Är du intresserad av samhällsfrågor och vad som händer i världen både lokalt och globalt? Då passar inriktningen samhällsvetenskap dig. Här får du fördjupa dig i samhällsorienterade ämnen som samhällskunskap, historia, religion och geografi. Under utbildningen lär du dig förklara, tolka och analysera olika samhällsfrågor och samhällsstrukturer. Du får även en djupare förståelse för människors livsvillkor och lär dig tillämpa samhällsvetenskapliga metoder. 

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Riksgymnasium för rörelsehindrade Stockholm
Polhemsgatan 35
112 30 Stockholm

Riksgymnasium för rörelsehindrade Stockholm

Gymnasieskolan för dig med fysiska funktionsnedsättningar. RGRH Stockholm är ett av fyra riksgymnasier som finns i Sverige och vi har riksintag. RGRH finns på Kungsholmen och är en del av S:t Eriks gymnasium. Undervisningen anpassas efter dina behov och du har...

Läs mer om Riksgymnasium för rörelsehindrade Stockholm och visa alla program.

Sponsrad