Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Praktiska gymnasiet Linköping
Programinformation
Linköping
Antal elever: cirka 10 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 80,0
    (medelvärde: 171,0) * statistik från 2017
Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Plugga Fordon och transport i Linköping- bli personbilsmekaniker!

Vill du bli bilmekaniker och jobba med service och reparation av bilar? Då har du kommit helt rätt! Fordons- och transportprogrammet på Praktiska Gymnasiet Linköping erbjuder utbildningen med inriktning mot personbil. Då utbildningen är en lärlingsutbildning kommer en stor del praktik ingå, vilket leder till stora jobbmöjligheter efter studenten!

Under Fordons- och transportprogrammet lär du dig att vara serviceinriktad, bli van att arbeta i fordonsverkstad, med datorer samt att arbeta med händerna. Programmet är brett vilket gör att du kan skaffa dig ett roligt och varierat arbete. Fordon- och transport-branschen utvecklas hela tiden och kommer att ge dig nya spännande utmaningar i arbetslivet.

Inriktning Personbil

Om du väljer inriktning Personbil och vill bli personbilsmekaniker behöver du veta hur du felsöker, reparerar och utför service på lätta fordon. Detta är saker som du kommer lära dig om du väljer att gå Fordons- och transportprogrammet med inriktning Personbil på Praktiska Gymnasiet Linköping. I programmet ingår kurser som:

  • Personbilsteknik - introduktion
  • Reparation av personbilar och lätta transportfordon

Möjlighet till högskolebehörighet

Alla program som erbjuds på Praktiska gymnasiet Linköping ger dig möjlighet att bli högskolebehörig. Fordon- och transportprogrammet med inriktning Personbil är inget undantag från detta. Högskolebehörighet går dessutom att nå inom de ordinarie 2500 poängen genom att läsa specifika kurser i det individuella valet.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Videoreportage

Vad ska du bli?

Praktiska Gymnasiet

Många företag längtar efter någon som du. Någon som vill ha jobb direkt efter gymnasiet. Det råder stor brist på arbetskraft i många praktiska yrken, inte bara i Sverige, utan även i resten av världen. Det är här vi kommer in i bilden.


Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Som boende i samma kommun som Praktiska gymnasiet Linköping söker du till programmet via Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
E-post: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Gymnasieexamen

Fordon och transport med inriktning Personbil är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Reportage

Blond tjej som ler

Ellen pluggar florist på Praktiska Gymnasiet

Läs mer Praktiska Gymnasiet

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!


Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Linköping

Praktiska gymnasiet Linköping

Praktiska gymnasiet Linköping – liten skola med stora möjligheter!

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Praktiska gymnasiet Linköping

Praktiska gymnasiet Linköping

Roxengatan 11
582 73 Linköping

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Praktiska gymnasiet Linköping, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Ellen pluggar florist på Praktis...

Ellen är 17 år och studerar inriktningen mot Florist på Praktiska Gymnasiet Skövde. Läs mer om varför hon valde sin utbildning, Praktiska gymnasiet och hur hon har det på skolan!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: