Visa gymnasium.se som: Mobil
Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden

Praktiska Göteborg Gamlestaden

Framtidsgymnasiet Göteborg byter namn till Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden. Namnbytet ger oss möjlighet att erbjuda ännu bättre yrkesbildningar. Vi kommer i samband med namnbytet även att flytta till helt nya lokaler på Rullaregatan 4B i Gamlestaden, SKF:s tidigare fabrikslokaler. Våra nya lokaler står klara hösten 2023, tills dess befinner vi oss på Andra Långgatan 15.

Hos oss får du lära dig saker genom att prova på och jobba praktiskt. Du kommer att spendera mycket av din tid i våra moderna verkstäder, som har all utrustning du kan tänka dig, och varje dag lär du dig något som du har användning för i ditt framtida yrke.

Praktik (APL)

Vi har nära samarbete med många företag i Göteborg och den arbetsplatsförlagda utbildningen är en viktig del av programmen. På APL-platserna utbildas du av duktiga handledare med mångårig kompetens inom ditt yrke. Att du får komma ut till en arbetsplats och känna hur det är att jobba på riktigt är ju målet med din tid hos oss!

Grundläggande högskolebehörighet

Från hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet. Du behöver alltså inte välja till några kurser om du vill plugga vidare på högskola eller universitet. Däremot kan du välja bort högskolebehörigheten, om du istället vill fokusera på dina yrkeskurser. Du börjar läsa de högskoleförberedande kurserna i årskurs 2 och kan då bestämma hur du vill göra. Alla våra program ger dig flera valmöjligheter efter studenten, oavsett vilka kurser du väljer att läsa.


Är du intresserad och vill veta mer om Praktiska gymnasiet Göteborg Gamlestaden, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Praktiska gymnasiet Göteborg Gamlestaden

Öppet hus

Välkommen på öppet hus!

Välkommen på öppet hus på Praktiska Gymnasiet Göteborg Gamlestaden! På våra öppna hus får du träffa elever och lärare samtidigt som du ser dig om i våra lokaler. Du har möjlighet att ställa frågor om programmen, våra scheman och hur det går till på praktiken. Det är också ett jättebra tillfälle att känna av stämningen på skolan för att se hur det är att gå här hos oss i Göteborg Gamlestaden. Hoppas vi ses!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2023-01-18    Tid:   17:00 - 19:00   Läs mer
Datum:   2023-04-26    Tid:   17:00 - 19:00   Läs mer

Program

Video

Reportage

“Jag vill svetsa på en oljerigg!”

Njaal läser inriktningen Svetsteknik på Industritekniska programmet. När han skulle söka till gymnasiet stod det mellan två skolor men han valde Praktiska Gymnasiet eftersom de hade längre erfarenhet av att utbilda svetsare.Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Praktiska gymnasiet Göteborg Gamlestaden.

Hitta till skolan

Praktiska gymnasiet Göteborg Gamlestaden

Andra Långgatan 15
413 28 Göteborg

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Praktiska gymnasiet Göteborg Gamlestaden, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information