Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Introduktionsprogrammet

Individuellt alternativ (IMA)

Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Individuellt val (IMA)

Individuellt Alternativ (IMA) 

Introduktionsprogrammen finns till för att ge dig som saknar gymnasiebehörighet möjlighet att komma in på ett nationellt program eller börja arbeta direkt efter avslutade studier. 

Saknar du fler betyg från grundskolan än de som krävs för programinriktat val eller ett yrkesprogram? Då kan individuellt alternativ passa dig. Utbildningen kan innehålla grundskoleämnen som du saknar godkända betyg i och hela eller delar av gymnasieskolans kurser.

Alla våra elever följer en individuell studieplan som visar vad just din utbildning innehåller. Den utgår ifrån dina mål, behov och förutsättningar. Studieplanen är din väg mot att bli behörig till gymnasiet eller komma ut i arbetslivet. Introduktionsprogrammet saknar därför till skillnad från de nationella programmen en gemensam poängplan

När är jag behörig till IMA?

Inga behörighetskrav finns. Prata med studie- och yrkesvägledare på din grundskola eller med rektorn på Praktiska Gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Individuellt alternativ (IMA) , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Individuellt alternativ (IMA)

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

“Jag vill svetsa på en oljerigg!”

Praktiska gymnasiet Göteborg Gamlestaden

Njaal läser inriktningen Svetsteknik på Industritekniska programmet. När han skulle söka till gymnasiet stod det mellan två skolor men han valde Praktiska Gymnasiet eftersom de hade längre erfarenhet av att utbilda svetsare.

Behörighet och ansökan

Behörighet

Inga behörighetskrav finns. Prata med studie- och yrkesvägledare på din grundskola eller med rektorn på Praktiska Gymnasiet.

Ansökan

Om du riskerar att inte bli behörighet till ett nationellt program är det viktigt att du har med minst ett introduktionsprogram i din ansökan. Prata med studie- och yrkesvägledaren på din grundskola för att hitta rätt introduktionsprogram för dig. Du söker till våra introduktionsprogram via gymnasieantagningen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Individuellt alternativ (IMA) så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Praktiska gymnasiet Göteborg Gamlestaden
Rullagergatan 4
415 26 Göteborg

Välkommen till Praktiska Göteborg Gamlestaden

Vi utbildar framtidens arbetskraft. Vårt mål är att du ska ha ett jobb direkt efter studenten, efter ditt livs bästa skoltid! Hösten 2023 flyttar vi in i nya lokaler på Rullagergatan 4 i Gamlestaden. Hos oss får du studera program...

Läs mer om Praktiska gymnasiet Göteborg Gamlestaden och visa alla program.

Sponsrad