Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Nynäshamns gymnasium
Programinformation
Nynäshamn, Stockholm
Antal elever: 23 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 222,7
    (Lägsta: 167,5) * statistik från 2017

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Medier, info & kommunikation på Nynäshamns gymnasium

Läs Medier, information och kommunikation på Nynäshamns gymnasium

Du kan välja att läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, information och kommunikation på Nynäshamns gymnasium. Här utvecklas dina förmågor att skriva, läsa, tolka och förstå din omvärld. Du är en del av samhället, men på vilket sätt? Hur påverkas du och hur kan du vara med och påverka, både lokalt och globalt?
På Samhällsprogrammet skriver och diskuterar ni fram olika svar på dessa frågor. Programmet ger dig även kunskap om hur samhället och medier fungerar genom att du åker på studiebesök och deltar i skolans samarbeten med olika institutioner och organisationer.

Det här lär du dig på Medier, information och kommunikation

Det här är inriktningen för dig som är intresserad av mediernas roll i samhället och hur medier kan användas för att förmedla budskap på ett intresseväckande sätt. Du studerar information, journalistik och reklam, där du praktiskt prövar vilka kommunikativa möjligheter som finns med text, bild och ljud. För att du ska få kunskaper om hur media fungerar och påverkar får du under utbildningen fördjupa dig i textkommunikation, foto, film och TV.

Dina möjligheter efter utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Det innebär att du under din gymnasietid förbereds för att på bästa sätt klara fortsatta högskolestudier. Till exempel kan du efter avslutade studier på Nynäshamns gymnasium läsa vidare till socionom, statsvetare, historiker, polis, sjuksköterska, lärare, psykolog, kriminolog, journalist, fotograf och andra yrken inom mediebranschen.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Specialidrott

Specialidrott – Ishockey och andra idrotter

På Nynäshamns gymnasium kan du välja bland alla gymnasieprogram och samtidigt få Idrott och hälsa – specialisering på schemat. Du kan aktivt utöva din idrott samtidigt som du kan sköta dina övriga studier. Förutom den större satsning som Nynäshamns gymnasium har inom hockey kan du även välja andra idrotter, som till exempel fotboll, tennis, innebandy, golf och ridsport i samarbete med respektive förening. Du varvar då fysisk träning med teori som berör områden som taktik, regler, etiskt och historiskt perspektiv utifrån vald idrott. Skolan erbjuder dig att läsa Idrott och hälsa – specialisering 1 och 2 samt Träningslära 1.

Kontakta skolan om du är intresserad av att utöva någon idrott, så kan de berätta mer!

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Som boende i samma kommun som Nynäshamns gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Nynäshamns gymnasium

Nynäshamns gymnasium

Nynäshamns gymnasium – skolan som tror på dig!

Nynäshamns gymnasium arbetar för att du ska utvecklas, när du som elev utvecklas kommer även skolans verksamhet att utvecklas. Under din gymnasietid här ska du kunna våga vara dig själv, du stöttas av skolans personal och får utvecklas i din...


Läs mer om Nynäshamns gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Nynäshamns gymnasium

Nynäshamns gymnasium

Kvarnvägen 4
149 45 Nynäshamn

 Visa telefonnummer
www.nynashamn.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, fyll i följande uppgifter: