Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Juridik

Nynäshamns Gymnasium, i Nynäshamn
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 160,0
(medelvärde: 221,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 160,0
(medelvärde: 221,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Juridik

Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik, Nynäshamns Gymnasium

På Ekonomiprogrammet utvecklar du dina kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Programmet passar dig som är intresserad av ekonomi utifrån ett samhälls-, företags- och individperspektiv.

Ekonomiprogrammet på Nynäshamns gymnasium ger dig kunskaper om hur människor tänker, känner och agerar. Du får psykologikunskaper som är viktiga vid beslut och bedömningar inom både ekonomi och juridik.

Programmet ger dig grundläggande kunskaper som gör det möjligt att direkt ta anställning som ekonomiassistent, starta och driva eget företag. Det gör dig också väl förberedd för studier på juristprogrammet, företagsekonomiska program och andra universitets- och högskoleutbildningar inom samhällsvetenskapliga områden.

Inriktning juridik

Juridikinriktningen på Nynäshamns gymnasium ska du välja av två skäl. För det första för att den ger dig en bred kunskap då den berör ett flertal juridiska områden som exempelvis avtalsrätt, familjerätt, internationell rätt och marknadsrätt. För det andra för att utbildningen ger dig fördjupad kunskap inom till exempel ämnet kriminologi och området straffrätt.

Utöver det är förståelse för hur rättssystemet är uppbyggt och fungerar, förmåga att lösa juridiska problem och att betrakta juridiken ur ett rättsfilosofiskt perspektiv typiskt för inriktningen. Det ingår också kunskap inom det företagsekonomiska området och redovisning ingår.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nynäshamn

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nynäshamns Gymnasium
Kvarnvägen 4
149 45 Nynäshamn

Vi tror på dig - välkommen till Nynäshamns gymnasium!

Hur ser din framtid ut, vill du läsa vidare eller vill du gå ut i arbetslivet direkt? Här på Nynäshamns gymnasium finns alla möjligheter och vi är med dig hela vägen fram. Vi har en välkomnande profil. Din utveckling och...

Läs mer om Nynäshamns Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad