Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Nynäshamns Gymnasium, i Nynäshamn
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 221,9)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 221,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap, Nynäshamns Gymnasium

På Samhällsvetenskapsprogrammet utvecklar vi dina förmågor att skriva, läsa, tolka och förstå din omvärld. Du är en del av samhället, men på vilket sätt? Hur påverkas du och hur kan du påverka, lokalt och globalt? På samhällsprogrammet skriver och diskuterar vi fram olika svar på dessa frågor.

Exempel på vad du kan läsa till efter avslutade studier hos oss är socionom, polis, historiker, statsvetare, sjuksköterska, lärare, kriminolog, psykolog, journalist, fotograf och andra yrken inom mediebranschen.

Inriktning samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsinriktningen på Nynäshamns gymnasium riktar sig till dig som har ett stort intresse för samhällsfrågor såväl lokalt och nationellt som internationellt. Skolans profil är juridik så förutom att bredda och fördjupa din förståelse för politik, ekonomi, geografi och sociologi så ger inriktningen dig kunskap på ett flertal juridiska områden som till exempel kriminologi, familjerätt, internationell rätt och straffrätt.

Inriktningen ska också utveckla din förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen, förståelse för hur rättssystemet är uppbyggt och fungerar, förmåga att lösa juridiska problem och att betrakta juridiken ur ett rättsfilosofiskt perspektiv.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nynäshamn

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nynäshamns Gymnasium
Kvarnvägen 4
149 45 Nynäshamn

Vi tror på dig - välkommen till Nynäshamns gymnasium!

Hur ser din framtid ut, vill du läsa vidare eller vill du gå ut i arbetslivet direkt? Här på Nynäshamns gymnasium finns alla möjligheter och vi är med dig hela vägen fram. Vi har en välkomnande profil. Din utveckling och...

Läs mer om Nynäshamns Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad