Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Nynäshamns Gymnasium, i Nynäshamn
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet, Nynäshamns Gymnasium

Är du en handlingskraftig person med intresse för affärer? Skulle du vilja jobba i butik eller starta eget? Tycker du om att ge människor vägledning och service? Inom handel är utmaningen att hitta kundens behov och sälja en lösning som passar den enskilda kunden. Din utmaningen blir att kunden skall känna sig nöjd med sin affär.

Försäljning- och servicesprogrammet är ett yrkesprogram och du kan börja jobba direkt efter utbildningen. Du som vill fortsätta studera på högskolan eller yrkeshögskolan kan läsa
högskoleförberedande kurser.

Programmet passar dig som vill bli säljare, inköpare, driva butik eller arbeta med marknadsföring. Du får också goda grunder för att arbeta inom andra serviceyrken.

På försäljning- och serviceprogammet lär du dig om grunderna för att köpa och sälja produkter och tjänster. Du utvecklar kunskaper om inköp, marknadsföring och reklam, avtal och försäljning. Du lär dig hur det fungerar i större och mindre företag, handel via nätet och med olika slags varor, både i Sverige och globalt.

Du har möjlighet att fördjupa dig inom en bransch som du är intresserad av. Några exempel på branscher kan vara: kläder och mode, sport och fritid, bilar, skönhet, mat och livsmedel eller hemelektronik.

UF-företag och Arbetsplatsförlagt lärande

Under din skoltid har du möjlighet att prova på att vara egen företagare genom att driva ett UF-företag där du tar fram en vara eller tjänst som du skall sälja. Under cirka 15 veckor av utbildningen kommer du att vara ute på ett företag (APL- Arbetsplatsförlagt lärande) där du får möjlighet att pröva och utveckla dina kunskaper i verkligheten och lära dig mer om den bransch du är intresserad av.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nynäshamn

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nynäshamns Gymnasium
Kvarnvägen 4
149 45 Nynäshamn

Vi tror på dig - välkommen till Nynäshamns gymnasium!

Hur ser din framtid ut, vill du läsa vidare eller vill du gå ut i arbetslivet direkt? Här på Nynäshamns gymnasium finns alla möjligheter och vi är med dig hela vägen fram. Vi har en välkomnande profil. Din utveckling och...

Läs mer om Nynäshamns Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad