Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Nynäshamns Gymnasium, i Nynäshamn
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik, Nynäshamns Gymnasium

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program skapat för nyfikna. Programmets kärna är människans möte med tekniken och teknikutvecklingsprocessen, som innehåller alla led från idé till färdig produkt eller tjänst.

Ett intresse för att sätta igång, planera och genomföra projekt och en vilja att lära dig mer om entreprenörskap och företagande är en fördel på det här programmet.

I vårt högteknologiska samhälle är behovet stort av människor med teknisk och digital kompetens.

Inriktning Informations- och medieteknik

På Nynäshamns gymnasium kan du läsa Teknikprogrammet med inriktning mot informations- och medieteknik. Det är ett bra val för dig som är intresserad av it och datorer och som vill ha en bred behörighet från teknikprogrammet med specialkunskaper i programmering.

I kursen dator- och nätverksteknik lär du dig hur man kopplar upp datorer i nätverk och mot servrar. I kursen programmering lär du dig flera olika programmeringsspråk, samt utveckla egna appar med webben som plattform. Du läser dessutom kursen webbutveckling, som ska ge dig färdigheter i bland annat HTML5 och CSS.

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. I framtidens samhälle blir du en viktig kugge. Du kommer att behärska nätverk och ha en bred kompetens inom it och digitala medier.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nynäshamn

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nynäshamns Gymnasium
Kvarnvägen 4
149 45 Nynäshamn

Vi tror på dig - välkommen till Nynäshamns gymnasium!

Hur ser din framtid ut, vill du läsa vidare eller vill du gå ut i arbetslivet direkt? Här på Nynäshamns gymnasium finns alla möjligheter och vi är med dig hela vägen fram. Vi har en välkomnande profil. Din utveckling och...

Läs mer om Nynäshamns Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad