Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

NTI Gymnasiet Johanneberg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 80 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 195,0
    (medelvärde: 236,2) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-04
2022-01-20
Ung kille som sitter framför en dator

Om utbildningen

EE: IT & NÄTVERK

El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik har fullt fokus på dator och nätverksteknik. Det gör dig väl förberedd för praktik på ett av våra samarbetsföretag – och mycket attraktiv för IT-branschen efter avklarad examen.

Fördjupning: Infrastructure

Här arbetar vi i skarpa projekt där du utvecklas för att bli en riktigt vass nätverkstekniker! Du lär dig bygga och administrera olika typer av datornätverk – allt från enklare hemmanätverk och mindre företagsnät (LAN), till större nätverk (WAN). IT-säkerhet är ett givet fokus där du lär dig att effektivt övervaka och skydda dig och dina kunders nätverk från inre och yttre angrepp. Du får möjlighet att certifiera dig inom CISCO som är branschstandard. På detta program har vi även fokus på Internet of things, vilket innebär att du får lära dig att installera och administrera smarta hem. Fördjupningen ger dig också grundläggande behörighet för vidare studier på högskola och yrkeshögskola.

Om programmet 

El- och energiprogrammet med inriktningen dator- och kommunikationsteknik är ett yrkesprogram som fokuserar på samhällets digitala infrastruktur. Efter din examen från NTI Gymnasiet kommer du ha de kunskaper som behövs för att arbeta med olika typer av datorsystem, programmeringsspråk och nätverkssystem. Du får träna på att göra medvetna val för kunna planera, dokumentera och systematiskt utföra arbetsprocesser och diagnostik för att lösa problem.

Om inriktningen

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ger dig kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Du kommer också utveckla din förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Efter din utbildning hos oss kan du jobba som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

3 elever om NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie, Maja och Alexander valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Johanneberg? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Johanneberg

NTI Gymnasiet Johanneberg – en skola i världsklass

Högsta tänkbara måluppfyllelse, avancerat makerspace och lärare i världsklass. Det har gjort NTI Gymnasiet Johanneberg (tidigare IT-Gymnasiet) till en av de mest sökta gymnasieskolorna i regionen. En skola som ligger i framkant när det kommer till teknik, design och pedagogisk...


Läs mer om NTI Gymnasiet Johanneberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Johanneberg

Origovägen 4
412 58 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 2 recensioner.

Jonathan
Kunde varit bättre om inte vissa lärare hade varit lite sämre än andra sen så hade jag redan lite förkunskaper innan jag kom hit
Raub
Engagerade lärare som bryr sig och som använder sig av senaste tekniken för att uppnå en så bra skolgång som möjligt för eleverna.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Johanneberg? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
3 elever om NTI Gymnasiet
NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie, Maja och Alexander valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Läs mer