Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Sollentuna, i Sollentuna
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elev som bygger radiostyrd bil

TE: Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik. Vi kan programmering. Vi har legitimerade bransch- och programmerings- lärare som ger eleverna ett försprång för vidare studier. I vårt nybyggda makerspace har du möjlighet att omsätta dina tech- och programmeringskunskaper till verklighet genom 3D-printing, prototypande och Arduinoprogrammering.

Fördjupning: Software

Du som väljer fördjupningen software vill utveckla dina kunskaper inom tech. Du lär dig olika programspråk och hur du applicerar dina kunskaper i verklighetsbaserade sammanhang. Du får möjlighet att använda din kreativitet genom att kombinera teknik och estetik i bland annat kursen Gränssnittsdesign. Du blir genom utbildningen behörig att läsa vidare till exempelvis systemarkitekt och högskoleingenjör.

Fördjupning: Engineering

Tycker du matematik är kul? Då ska du välja en utbildning som utmanar dig. Engineering ger gedigen träning i teknisk och matematisk problemlösning. Fördjupningen ger dig behörighet att söka till civilingenjörsprogrammet – ja, och till vilken annan högskoleutbildning som helst inom teknikområdet. I Sverige såväl som internationellt.

Om programmet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som utvecklar dina kunskaper och färdigheter i teknik och teknisk utveckling. Under din utbildning hos oss utvecklar du dina kunskaper om fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Om inriktningen

Inriktningen informations- och medieteknik ger dig kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den behandlar datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik. Det är stort fokus på programmering och datorkunskap i relation till teknikutveckling för att du ska vara redo för en digitaliserad framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sollentuna

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Elever om NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet Skövde

Läs om varför Natalie och Maja valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Adam läser teknik på NTI

NTI Gymnasiet

Gillar du teknik, matte och fysik? I den här intervjun berättar Adam om hur det är på teknikprogrammet och ger sina bästa tips inför gymnasievalet.

Fortsatta studier

Teknikprogrammet förbereder dig för att plugga vidare på högskola eller universitet inom teknik och naturvetenskap, men även inom informations- och medieteknik.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Sollentuna? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Sollentuna
Turebergsvägen 3
191 47 Sollentuna

Välkommen till NTI Gymnasiet i Sollentuna!

Vi är skolan för dig som är intresserad av IT och teknik. Med höga förväntningar - både på oss själva och på våra elever - utvecklar vi ständigt nya arbetsmetoder för högsta kvalitet. Vi stöttar dig för att du ska...

Läs mer om NTI Gymnasiet Sollentuna och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
2/5
x
13 dec 2021
Förfälig skola

Allt från lärarna till maten är negativt. Maten i skolan är extremt dålig och i princip oätbar. Lärarna är partiska och bedömmer dåligt. Vissa lärare bedömmer utifrån sin egna å...

Visa hela
Sponsrad