Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium
Programinformation
Norrtälje
Antal elever: cirka 20 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 187,5
    (medelvärde: 237,2) * statistik från 2019/20
Ingången till Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium (NTN)

Om utbildningen

Inriktningen Samhällsbyggande och miljö

Teknikprogrammet på Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium har inriktningen Samhällsbyggande och miljö med de tre profilerna Informationsteknik, Flyg, samt Arkitektur.

Teknikprogrammet passar dig som är intresserad av teknik och teknikutveckling. Du får lära dig om hur tekniken kan användas för att ta fram och utveckla innovativa produkter inom olika områden. Du läser exempelvis teknik, fysik och kemi.

Informationsteknik

Profilen Informationsteknik innehåller kurser inom datorteknik, webbutvekling och programmering. Vet du redan idag att du vill plugga vidare inom IT-området är Informationsteknik rätt profil för dig.

Flyg

Flygprofilen på Norrtelje Teknik- Naturbruksgymnasiums Teknikprogram är gymnasieutbildningen för dig med intresse för flygplan och teknik. Här förbereds du för vidare studier och lär dig under tiden om aerodynamik, meteorologi, radiotelefoni, navigering, flygmedicin samt regler och bestämmelser kring lufttrafik. Ämnena ingår i teorikursen för flygcertifikat, PPL-teori. 

Efter att ha läst Flyg på Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium har du möjlighet att göra ett skriftligt prov hos Luftfartsstyrelsen.

Arkitektur

Den tredje profilen på Teknikprogrammets inriktning Samhällsbyggande och miljö är Arkitektur. Här får du lära dig om samhällsbyggande, miljö och arkitektur. Du får breda kunskaper om byggande och miljöfrågor ur såväl ekologiska och estetiska som ekonomiska och sociala perspektiv. Arkitekturprofilen förbereder för studier i arkitektur på högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö

Som boende i samma kommun som Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Norrtälje. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
E-post: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö så kommer skolan att kontakta dig.

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium ger dig de rätta förutsättningarna för ditt framtida yrkesliv!

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium (tidigare Norrtelje Teknikgymnasium) startade år 2000 och är en av de första fristående gymnasieskolorna i Norrtälje kommun, med lång erfarenhet av att bedriva en stabil och trygg skolverksamhet.  Skolan har ända från starten erbjudit Energiprogrammet som...


Läs mer om Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium

Sommargatan 11
761 50 Norrtälje Norrtälje

 Visa telefonnummer
www.teknikgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande & miljö från Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: