Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturbruksprogrammet, Djur

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium
Programinformation
Norrtälje
Antal elever: cirka 40 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 182,5
    (medelvärde: 227,5) * statistik från 2019/20
Elever från Naturbruksprogrammet med sina hästar

Om utbildningen

Gymnasieutbildningen för dig som vill arbeta med djur

På Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasiums Naturbruksprogram kan du välja mellan inriktningarna Djur och Lantbruk. Inom inriktningen Djur kan du sedan välja mellan bred profil, häst, smådjur eller hund. Det här är gymnasieutbildningen för dig som är intresserad av djurs beteende och samspelet mellan djur och människor. Efter att ha läst Djur på Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium kan du arbeta som exempelvis djurvårdare, hästskötare inom ridning eller trav eller som djurskötare inom lantbruk eller djurpark.

Häst, Smådjur eller Hund

På inriktningen Djur läser du kurser som Djuren i naturbruket, Djurens biologi och Djurhållning. Beroende på om du väljer häst, smådjur eller hund kan du också få med dig kurser i Hästkunskap och Ridning eller Hundkunskap och Träning av hund.

Direkt efter djurutbildningen på Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium kan du börja jobba eller läsa vidare på yrkeshögskola. Den som vill kan även läsa kurser inom det individuella valet som ger grundläggande högskolebehörighet.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) på djurutbildningen

Under minst 15 veckor av din utbildning på Naturbruksprogrammet, Djur har du arbetsplatsförlagt lärande. Denna praktik ger dig praktisk erfarenhet av djurskötsel på en gård. Din APL är en viktig del av djurutbildningen där du knyter kontakter och får meriter för ditt framtida yrkesliv.

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasiums hemgård är förlagd till Färsna gård i Norrtälje där djur och undervisningslokaler finns till förfogande. Skolan samarbetar även med Norrtälje naturvårdsstiftelse.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur

Som boende i samma kommun som Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Norrtälje. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
E-post: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur så kommer skolan att kontakta dig.

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium ger dig de rätta förutsättningarna för ditt framtida yrkesliv!

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium (tidigare Norrtelje Teknikgymnasium) startade år 2000 och är en av de första fristående gymnasieskolorna i Norrtälje kommun, med lång erfarenhet av att bedriva en stabil och trygg skolverksamhet.  Skolan har ända från starten erbjudit Energiprogrammet som...


Läs mer om Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium

Sommargatan 11
761 50 Norrtälje Norrtälje

 Visa telefonnummer
www.teknikgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Djur från Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: