Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Naturturism

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: 12 (år 1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: 12 (år 1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturturism

Studera Naturturism på Naturbruksprogrammet!

Trivs du bäst med en ryggsäck ute i naturen tillsammans med andra? Naturturism är inriktningen för dig som vill arbeta med människor och turism och ha naturen som din arbetsplats. 

När du går inriktningen Naturturism lär du dig hur du ger andra och dig själv en fantastisk naturupplevelse, Det kan vara här i Höga kustens skogar, i fjällen eller till havs. 

Naturturism är en ny inriktning hos oss som startar igång HT 2023. Höga Kusten växer så det knakar som en populär besöksdestination och efterfrågan på utbildade Naturguider ökar hela tiden.

Hur är utbildningen uppbyggd?

Du läser kurser inom natur- och friluftsliv där du bland annat får lära dig om hållbara naturupplevelser, bemöta människor och hur du ger dina kunder en fantastisk upplevelse. Du får även kunskaper om ledarskap och att driva eget företag.  En stor del av utbildningen tillbringas ute i naturen där du får uppleva att naturen både är en källa för avkoppling och rekreation men också för äventyr och upplevelser. Genom val av praktikplats och olika certifikat kan vi tillmötesgå dina personliga önskemål såsom t.ex. äventyr, skidåkning, paddling, dykning, klättring, MTB-cykling, matlagning i naturen. Du och dina klasskompisar kommer utbildas mitt i Höga kustens fantastiska natur med Nordvik som bas, en vinnande utbildningsplats helt enkelt!

Vilka yrkesutgångar kan jag välja?

När du väljer att plugga Naturturism hos oss så får du alltid yrkesutgången Naturguide och kan välja att inrikta dig mot Vildmarkskock där du får kunskap om olika tillagningsmetoder ute i naturen och vilka råvaror som finns naturligt att tillgå. Väljer du att inrikta dig mot Sportfiske och vattenvård får du istället fördjupa dig inom olika fiskemetoder och vattenvård. Du kan alltid välja studiespåret om du vill plugga vidare och läser då de kurser som behövs för att bli behörig och universitet.

Visst vore det häftigt att vara första gänget som pluggar Naturturism hos oss?

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Naturturism, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Noraström

Varför välja Nordvik Naturbruksgymnasium?

Skolmat på restaurang

Internat

Behov på arbetsmarknaden

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Naturturism

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Kramfors. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 861 62 Timrå
Telefon: 060-16 32 91
Mejladress: lennart.fridlund@timra.se

Nordvik utbildningar på Facebook

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Naturturism så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nordvik Naturbruksgymnasium
Naturbruksgymnasiet Västernorrland
87298 NORASTRÖM

En hållbar framtid börjar med en hållbar utbildning

Vill du arbeta med djur, naturturism eller lantbruk? Gillar du att lära dig genom praktik, där ditt stora intresse kan ge dig fantastiska yrkesmöjligheter? Då är Nordvik rätt för dig. Nordvik ligger i en fantastisk miljö nära havet i Höga...

Läs mer om Nordvik Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Sponsrad