Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Naturturism

Nordvik Naturbruksgymnasium
Programinformation
Kramfors
Antal elever: 12 (år 1)
Naturbruksprogrammet
Startdatum: Höst - Kramfors
Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Naturturism

Naturturism

Trivs du bäst med en ryggsäck ute i naturen tillsammans med andra? Naturturism är inriktningen för dig som vill arbeta med människor och turism och ha naturen som din arbetsplats. 

När du går inriktningen Naturturism lär du dig hur du ger andra och dig själv en fantastisk naturupplevelse, Det kan vara här i Höga kustens skogar, i fjällen eller till havs. 

Naturturism är en ny inriktning hos oss som startar igång HT 2022. Höga Kusten växer så det knakar som en populär besöksdestination och efterfrågan på utbildade Naturguider ökar hela tiden.

Hur är utbildningen uppbyggd?

Du läser kurser inom natur- och friluftsliv där du bland annat får lära dig om hållbara naturupplevelser, bemöta människor och hur du ger dina kunder en fantastisk upplevelse. Du får även kunskaper om ledarskap och att driva eget företag.  En stor del av utbildningen tillbringas ute i naturen där du får uppleva att naturen både är en källa för avkoppling och rekreation men också för äventyr och upplevelser. Genom val av praktikplats och olika certifikat kan vi tillmötesgå dina personliga önskemål såsom t.ex. äventyr, skidåkning, paddling, dykning, klättring, MTB-cykling, matlagning i naturen. Du och dina klasskompisar kommer utbildas mitt i Höga kustens fantastiska natur med Nordvik som bas, en vinnande utbildningsplats helt enkelt!

Vilja yrkesutgångar kan jag välja?

När du väljer att plugga Naturturism hos oss så får du alltid yrkesutgången Naturguide och kan välja att inrikta dig mot Vildmarkskock där du får kunskap om olika tillagningsmetoder ute i naturen och vilka råvaror som finns naturligt att tillgå. Väljer du att inrikta dig mot Sportfiske och fiskevård får du istället fördjupa dig inom fiske och vattenvård. Du kan alltid välja studiespåret om du vill plugga vidare och läser då de kurser som behövs för att bli behörig och universitet istället för att fördjupa dig inom Sportfiske eller Vildmarkskock.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Naturturism, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Naturturism

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Kramfors. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 185 87224 Kramfors
Telefon: 0612-800 00
Mejladress: asa.sjoberg@kramfors.se

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet ger en yrkesexamen. Du kan välja att lägga till kurser för att få högskolebehörighet.

Nordvikskolan på Facebook

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Naturturism så kommer skolan att kontakta dig.

Nordvik Naturbruksgymnasium

En hållbar framtid börjar med en hållbar utbildning

Vill du arbeta med djur eller lantbruk? Gillar du att lära dig genom praktik, där ditt stora intresse kan ge dig fantastiska yrkesmöjligheter? Då är Nordvik rätt för dig. Nordvik ligger i en fantastisk miljö nära havet i Höga Kusten....


Läs mer om Nordvik Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Nordvik Naturbruksgymnasium

Nordvik Naturbruksgymnasium

Naturbruksgymnasiet Västernorrland
87298 NORASTRÖM

 Visa telefonnummer
www.nordvikutbildningar.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Naturturism från Nordvik Naturbruksgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nordvikskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information