Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Trädgård

Gamlebygymnasiet, i Gamleby
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 90,0)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 90,0)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Naturbruksprogrammet, Trädgård

Inriktning Trädgård på Naturbruksprogrammet

Är du intresserad av och vill lära dig mer växter, trädgård- och parkskötsel samt hur man anlägger och underhåller olika utemiljöer? Då är inriktningen Trädgård på Gamlebygymnasiet helt rätt val för dig. Programgemensamma kurser läser du tillsammans med övriga elever på Naturbruksprogrammet. Under utbildningens gång varvas teori och praktik (arbetsplatsförlagt lärande, APL) under samtliga tre år.

15 veckor APL

Under din tid på naturbruksprogrammet spenderar du minst 15 veckor på något företag verksamt inom trädgårdsnäringen så att du verkligen ska få en förståelse för yrket, utvecklas i det praktiska arbetet och knyta kontakter för framtiden.

Stort behov av arbetskraft

Chansen att få jobb efter utbildningen är stor. Behovet av arbetskraft inom trädgårdsnäringen är mycket stort på grund av att det är relativt få elever i hela Sverige som väljer att läsa trädgård.

Tillgång till stora grönområden

Här på Gamlebygymnasiet har du som elev tillgång till stora grönområden, en av Sveriges absolut bästa markbyggnadshallar samt ett mycket nära samarbete med handelsträdgården Lindas trädgård som hyr lokaler på skolans område. Med andra ord har Gamlebygymnasiet mycket goda förutsättningar för att bedriva en trädgårdsutbildning.

Efter gymnasiet

Efter dina år på naturbruksprogrammet kan du antingen söka arbete inom trädgårdsnäringen på till exempel trädgårdsbutiker, inom parkskötsel eller hos odlingsföretag. Arbetsmarknaden är stor och god. Om du vill läsa vidare till tillexempel hortonom, landskapsarkitekt eller trädgårdsingenjör så väljer du kurser under dina tre år hos oss som gör att du förutom din gymnasiala yrkesexamen även får grundläggande behörighet för högskolestudier.

Ansökan

Du söker programmet via din hemkommun.

Har du frågor, kontakta antagningsansvarig  Jenny Djerf, tel 0734-142111, jenny.djerf@hushallningssallskapet.se

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Gamleby

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Yrkesexamen.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Gamlebygymnasiet är en naturbruksskola med både riksintag och internat där du får arbeta praktiskt! Programmen på Gamlebygymnasiet passar dig som tycker om växter och djur. Du läser i små klasser och undervisas alltid av engagerade och kompetenta lärare och instruktörer....

Läs mer om Gamlebygymnasiet och visa alla program.

Sponsrad