Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård

Gamlebygymnasiet, i Gamleby
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Få mer information om programmet 👍

Naturbruksprogrammet, Djurvård

Naturbruksprogrammet för dig som älskar djur

Naturbruksprogrammet med profilen Djurvård passar dig som är intresserad av alla djur och vill gå en bred gymnasieutbildning. På Gamlebygymnasiet kommer du att få lära dig att hantera, vårda och sköta närmare 100 sorters djur, både sällskapsdjur och ovanligare djur, ex alpackor. Utbildningen kombinerar både teori och praktik, du läser exempelvis om ett visst djurs beteende, för att sedan gå ut och titta på djuret i verkligheten.

På profilen Djurvård får du läsa:

Sällskapsdjur

I kurserna om sällskapsdjur får du lära dig att sköta vanliga sällskapsdjur. Under kurserna får du lära dig mer om djurens ursprung, deras naturliga beteende och vad du kan gör för att de ska må så bra som möjligt genom att lära dig mer om miljöberikning. Du får givetvis även lära dig hantera alla arter på skolan.

Djur i zoohandel

På kursen Djur i zoohandel får du lära dig mycket om djur som säljs i zooaffärer, vilka lagar och bestämmelser som en zooaffär måste följa, hantering av varor såsom foder och tillbehör som säljs i zooaffärer. Du lär dig helt enkelt hur en zooaffär ska skötas.

Djurvård inom djurens hälso-och sjukvård

Under utbildningen kommer du att få kunskap om hur man tar hand om sjuka djur, lägger bandage, förhindrar smittspridning, vanliga djursjukdomar och mycket mera.

Bevarandebiologi

I kursen Bevarandebiologi lär du dig om djurparker, deras djur och hur parkerna arbetar för att bevara hotade djurarter.

Djur specialisering

Den här kursen ger dig kunskaper om hur försöksdjur ska tas om hand, olika sätt att använda djur inom forskningen t.ex beteendestudier av olika djurslag och mycket mer.

Ansökan

Du söker programmet via din hemkommun.

Har du frågor, kontakta antagningsansvarig  Jenny Djerf, tel 0734-142111, jenny.djerf@hushallningssallskapet.se

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Gamleby

Fortsatta studier

Efter att du har läst klart naturbruksprogrammet kan du välja att studera vidare till djurskyddsinspektör.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet med profil Djurvård leder till en yrkesförberedande examen. Vid godkänd utbildning kommer du att få Zoohandlarcertifikat.

Efter gymnasiet kan du börja arbeta på djurpark, zooaffär, tropikhus, akvarier, försöksdjursverksamhet eller olika anläggningar med djur, som till exempel 4H-gårdar. Om du vill starta ett eget företag efter gymnasiet kommer utbildningen att ha gett dig en bra grund att stå på.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Danielica
06 okt 2017
Bästa skolan någonsin!

Jag går sista året på Gamleby gymnasiet i djurvård. Jag kommer ifrån Stockholm och mina förra skolor kunde inte mina lärare lära ut ingen trodde på mig allt jag var va värdelös...

Visa hela

Gamlebygymnasiet är en naturbruksskola med både riksintag och internat där du får arbeta praktiskt! Programmen på Gamlebygymnasiet passar dig som tycker om växter och djur. Du läser i små klasser och undervisas alltid av engagerade och kompetenta lärare och instruktörer....

Läs mer om Gamlebygymnasiet och visa alla program.

Sponsrad

Praktik på Djurvård

Arbetsplatsförlagt lärande - APL

På naturbruksprogrammet med profil Djurvård får du 15 veckors APL, praktik. Du har möjlighet att genomföra din praktik i en zooaffär, på djurpark, hunddagis eller någon annan spännande och intressant arbetsplats.

Gamlebygymnasiet gör dessutom studiebesök på djursjukhus, djurparker, tropikarier, hundkennlar, katt- och hundpensionat med mera.