Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Lantbruk

Gamlebygymnasiet, i Gamleby
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 90,0)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 90,0)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Naturbruksprogrammet, Lantbruk

En modern utbildning inom Lantbruk

Inför höstterminen startar Gamlebygymnasiet en moderniserad lantbruksutbildning, där en stor del av din praktiska undervisning kommer ske i samarbete med gårdar eller andra slags praktikplatser.

Upplägg på utbildningen i Lantbruk

Lantbruksnäringen har gått igenom många stora förändringar under de senaste åren och Gamlebygymnasiet har nu därför moderniserat sin lantbruksutbildning. En del av detta är att en större del av utbildningen nu är i form av praktik.

Praktik

Från och med höstterminen 2014 kommer eleverna på utbildningen i Lantbruk att göra praktik på gårdar och andra praktikplatser. Praktikperioden kommer vara i 30 veckor och du är inte på samma gård under hela den tiden. Du har då också möjlighet att inrikta dig genom att välja vilken typ av gård du är på. Det är också värdefullt att du får en nära kontakt med näringen. Du kommer även att få göra studiebesök på mässor, olika gårdar och företag inom branschen.

Bra möjligheter till jobb efter avslutad utbildning

Efter att du har gått Naturbruksprogrammet med inriktning Lantbruk finns det bra möjligheter för dig att få jobb som till exempel maskinförare eller djurskötare. Du är extra attraktiv på arbetsmarknaden då skolan har ett brett kontaktnät i näringen och att du får en modern lantbruksutbildning. Om du är sugen på att plugga vidare efter gymnasiet kan du välja att läsa till kurser som gör dig högskolebehörig under tiden för ditt individuella val.

Ansökan

Du söker programmet via din hemkommun.

Har du frågor, kontakta antagningsansvarig  Jenny Djerf, tel 0734-142111, jenny.djerf@hushallningssallskapet.se

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Gamleby

Fortsatta studier

När du har gått klart utbildningen kommer du att vara redo för att arbeta på ett modernt lantbruk. 

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet (NB) med inriktning Lantbruk med profil Lantbruk ger en yrkesförberedande examen. Gamlebygymnasiet ger dig möjlighet att välja till kurser under tiden för exempelvis ditt individuella val så att du får behörighet att söka till universitet och högskola.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Lantbruk så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Gamlebygymnasiet är en naturbruksskola med både riksintag och internat där du får arbeta praktiskt! Programmen på Gamlebygymnasiet passar dig som tycker om växter och djur. Du läser i små klasser och undervisas alltid av engagerade och kompetenta lärare och instruktörer....

Läs mer om Gamlebygymnasiet och visa alla program.

Sponsrad