Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Ridsport

Gamlebygymnasiet
Programinformation
Gamleby
Antal elever: cirka 140 (.)
Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Ridsport

Läs fördjupning Häst och Ridsport på GamlebygymnasietRidsport på Gamlebygymnasiet

Om du tycker om hästar och vill utvecklas i din ridning/körning, ja då passar Naturbruksprogrammet på Gamlebygymnasiet dig. Här kan du läsa fördjupningen Häst och Ridsport om du i framtiden vill arbeta med hästar eller om du har hästar som hobby.

Här på Gamlebygymnasiet får du en bred utbildning där du lär dig hantera och sköta hästar på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Du utbildas på välskolade hästar av kunniga rid- och körlärare. Du plockar även på dig kunskaper om hästens dagliga anatomi och beteende.

På naturbruksprogrammet, som är en praktiskt lagt utbildning, varvas praktiska och teoretiska moment. För dig som är intresserad finns det möjlighet att göra ett yrkesprov för hästskötare utöver din gymnasieexamen. Det ger dig ökade möjligheter att få jobb såväl i Sverige som utomlands.

Samarbete med Överums Hästsportförening

Gamlebygymnasiet samarbetar med Överums Hästsportförening som har ett helt nybyggt och isolerat ridhus med fräscha lokaler samt ett gym. Här har du tillgång till erfarna hästar och instruktörer för att du ska få en så givande gymnasietid som möjligt. Här på Överums Hästsportförening sker all praktisk ridundervisning och även större delar av den praktiska hästkunskapsundervisningen.

På skolan finns ridhus, paddock och ridvägar för dig som har med dig egen häst, eller för dig som att hänga i stallet och umgås med hästar på din fritid.

Naturvetenskaplig profil

I alla utbildningar på Gamelbygymnasiet har du möjlighet att skaffa dig grundläggande behörighet för vidare studier på högskola. Satsar du på de högre akademiska utbildningarna som veterinär, lantmästare, civilingenjör etc så krävs, förutom den grundläggande högskolebehörigheten, en särskild behörighet.

Från och med höstterminen 2018 kan du studera Ridsport med en naturvetenskaplig profil. Du tar då studenten med en yrkesexamen (möjlighet att börja jobba direkt) och särskild högskolebehörighet (möjlighet att gå direkt till högre akademiska utbildningar som kräver den särskilda behörigheten).

Utbildningen är perfekt för dig som vill kunna kombinera djurintresset med naturvetenskapliga studier!

Ansökan

Du söker programmet via din hemkommun.

Har du frågor, kontakta antagningsansvarig  Jenny Djerf, tel 0734-142111, jenny.djerf@hushallningssallskapet.se

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Ridsport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Yrkesexamen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Ridsport så kommer skolan att kontakta dig.

Gamlebygymnasiet

Gamlebygymnasiet är en naturbruksskola med både riksintag och internat där du får arbeta praktiskt! Programmen på Gamlebygymnasiet passar dig som tycker om växter och djur. Du läser i små klasser och undervisas alltid av engagerade och kompetenta lärare och instruktörer....


Läs mer om Gamlebygymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Gamlebygymnasiet

Gamlebygymnasiet

594 32 Gamleby

 Visa telefonnummer
www.gamlebygymnasiet.nu

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Hästhållning: Ridsport från Gamlebygymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Gamlebygymnasiet
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Jag vill komma på öppet hus
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information