Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Nacka Strands Gymnasium (fd Mediagymnasiet)
Programinformation
Nacka, Stockholm
Antal elever: cirka 90 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 175,0
    (medelvärde: 213,0) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-07

Om utbildningen

Här får du både bredd och spets! En stabil grund inom samhällsvetenskap och ett driv genom skapande och utvecklande av idéer.

Beteendevetenskap handlar om samspelet mellan människors tankar, känslor och handlingar. Om du vill arbeta med människor i framtiden och vara aktiv i att leda förändring är detta utbildningen för dig.

På Nacka Strands Gymnasium utgår vi ifrån perspektiven engagemang, motivation, kommunikation och hållbar utveckling när vi tar oss an aktuella samhällsfrågor. Vi börjar med en bred grund inom samhällskunskap och beteendevetenskap, för att sedan rikta in oss på ledarskap, hållbarhet och förändring. Kanske kan du bidra genom att förändra hur människor tänker?

I tider med stora politiska och etiska frågor att ta ställning till, lokalt och globalt, är det viktigt att ha förståelse för omvärlden och varför den ser ut den gör.
Utbildningen behandlar frågor om bland annat demokrati, kommunikation, etik, genus, kultur och miljö.

Här får du både bredd och spets! En stabil grund inom samhällsvetenskap och ett driv genom skapande och utvecklande av idéer. Utifrån dessa kunskaper kan du vara med och forma framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Lizzi vill öppna nya världar för både barn och vuxna

Lizzi Heinlaid har länge drömt om att skapa en berättelse som kan inspirera andra. Under sina år med Animation och Grafisk design får hon verktygen för att kunna förverkliga sitt mål.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka Strands Gymnasium (fd Mediagymnasiet)

Ett nytt gymnasium med 30 års erfarenhet!

I höstas bytte Mediagymnasiet namn till Nacka Strands Gymnasium. Med de förändringar vi genomfört på skolan under de senaste åren blev det naturligt att också ändra namnet. Med detta visar vi att vi satsar, att vi vill framåt, och att...


Läs mer om Nacka Strands Gymnasium (fd Mediagymnasiet) och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka Strands Gymnasium (fd Mediagymnasiet)

Cylindervägen 2
131 26 Nacka Strand

 Visa telefonnummer
nackastrandsgymnasium.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Nacka Strands Gymnasium (fd Mediagymnasiet), fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om? *
Jag vill byta till Nacka Strands Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Besöka prova-på dagar
Info om skolans workshops
Jag har en fråga
Jag vill ha mer information via mail
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Lizzi vill öppna nya världar för...

Lizzi Heinlaid har länge drömt om att skapa en berättelse som kan inspirera andra. Under sina år med Animation och Grafisk design får hon verktygen för att kunna förverkliga sitt mål.

Läs mer