Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 110,0
(medelvärde: 165,2)
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 110,0
(medelvärde: 165,2)

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet passar dig som vill jobba med försäljning, handel och kommunikation. Under programmets gång får du kunskaper inom försäljning, logistik, marknadsföring och kundservice.

Undervisningen på försäljnings- och serviceprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis marknadsassistent, butikssäljare, kundtjänstmedarbetare och inköpsassistent.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Magelungens Gymnasium Liljeholmen
Trekantsvägen 7
117 43 Stockholm

Stockholm Liljeholmen Gymnasium!

Skolan har hög personaltäthet och kompetens inom specialpedagogik. Skolan har ljusa lokaler som är väl anpassade för verksamheten och de arbetar för en varm, trygg och strukturerad miljö där du som elev ska kunna nå dina mål med utbildningen. Skolan...

Läs mer om Magelungens Gymnasium Liljeholmen och visa alla program.

Sponsrad