Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

LBS Kreativa Gymnasiet Örebro
Programinformation
Örebro
Teknikprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2019-10-19
2019-11-27
2019-12-14
2020-01-29
2020-04-21

Utbildningsinfo

Systemutveckling på LBS Växjö

Teknikprogrammet på LBS Örebro - Systemutveckling

Vill du arbeta med webbutveckling och programmera framtidens appar för smartphones och surfplattor? På LBS Systemutveckling läser du Teknikprogrammet med inriktningen Informations- och medieteknik och får möjlighet att arbeta praktiskt med både hemsidor och applikationer.

Att studera utveckling inom ett område som utvecklas så mycket, så snabbt, blir garanterat aldrig tråkigt. Webbaserade lösningar blir allt viktigare i samhället och de sociala medierna skapar ständigt nya kontaktvägar, konsumtionsmönster och opinionsbildningar.

Lär dig mer om utveckling

LBS Systemutveckling är en utbildning som ger dig goda kunskaper för arbete med utveckling, administration och drift av webbplatser. Du lär dig att genomföra webbutvecklingsprojekt där fokus ligger på att produkten skall vara användbar och lättillgänglig.

Plugga apputveckling

Under utbildningen skapar du applikationer till mobiltelefoner som iPhone och android-mobiler. Du lär dig också hur man anpassar webbplatser till mobiltelefoner.

Du kommer även studera hur man bearbetar text, bild och annan media så att de anpassas till produkten eller hemsidan.

Utbildningen ger dig djupa kunskaper inom programmering och webbutveckling.

Få behörighet till högre utbildning

Eftersom utbildningen är baserad på Teknikprogrammet med inriktningen Informations- och medieteknik ger den dig behörighet till ingenjörs- och civilingenjörsutbildningar för fortsatta studier. Den ger också generell behörighet till högskola och universitet. Efter utbildningen är det naturliga steget att läsa vidare på något programmerings-, systemutvecklings- eller webbutvecklingsprogram på högskolenivå.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som LBS Kreativa Gymnasiet Örebro söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Örebro län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
E-post: gymnasieantagningen@orebro.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram

Reportage

Sarah pluggar spelgrafik på LBS

Sarah pluggar spelgrafik på LBS

Läs mer LBS Kreativa Gymnasiet

"Är du kreativ? Älskar du spel? Vill du förändra världen? Vill du göra någonting unikt? Om du är något utav dessa så skulle jag rekommendera LBS"


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

LBS Kreativa Gymnasiet Örebro

LBS Kreativa Gymnasiet Örebro

Välkommen till LBS Örebro - Det kreativa gymnasiet

LBS målsättning är att erbjuda kreativa gymnasieutbildningar med en tydlig koppling till arbetsliv och praktiska erfarenheter. Skolan erbjuder utbildningar på Estetiska programmet och på Teknikprogrammet där du som elev får lära dig mer med engagerade och kunniga lärare.  LBS Örebro...


Läs mer om LBS Kreativa Gymnasiet Örebro och visa alla program.

Kontaktuppgifter

LBS Kreativa Gymnasiet Örebro

Vasatorget 4
70354 ÖREBRO

 Visa telefonnummer
www.lbs.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Sarah pluggar spelgrafik på LBS

"Är du kreativ? Älskar du spel? Vill du förändra världen? Vill du göra någonting unikt? Om du är något utav dessa så skulle jag rekommendera LBS"

Läs mer