Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Kunskapsgymnasiet Globen
Programinformation
Ort: Stockholm
Antal elever: 43 (år 1)
Betyg: (3 Recensioner)
Utbildningstyp: Naturvetenskapsprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 225,7
Lägsta: 165

Utbildningsinfo

Naturvetenskap på Kunskapsgymnasiet GlobenNaturvetenskap på Kunskapsgymnasiet Globen

Om matematik och fysik tillhör dina favoritämnen och du har ett intresse för problemlösning och experimentering kan Naturvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen vara något för dig. Mycket av utbildningen på Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap består av teoretiska studier, fältstudier, experiment och laborationer.

Matematik, fysik och kemi i fokus

De naturvetenskapliga ämnena, fysik, kemi och matematik utgör grunden för programmet och för dig som läser inriktning Naturvetenskap väntar en ytterligare fördjupning inom dessa ämnen.

Naturvetenskapsprogrammet är ett gymnasieprogram med bredd och som gör dig behörig till de flesta högskoleutbildningar. Efter du tagit studenten från Kunskapsgymnasiet kan du läsa vidare till exempelvis läkare, forskare eller ingenjör.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Som elev på Kunskapsgymnasiet får du lära dig att sätta upp dina egna mål och vad som behövs för att nå dit. Du får vara med och forma din utbildning och på så sätt känner du dig mer delaktig, vilket gör att du verkligen vill lära dig och utvecklas!

Kolla in videon om du vill veta mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Kunskapsgymnasiet Globen söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Reportage

Matilda på Kunskapsgymnasiet Globen

"Kunskapsgymnasiets arbetssätt passar mig"

Läs mer Kunskapsgymnasiet Globen

Matilda läser Naturvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen. Skolan har ett unikt arbetssätt som hon gillar och hon trivs bra i sin klass. I det här reportaget får du veta mer om hur det är att vara elev på skolan.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Globen

Kunskapsgymnasiet Globen

Välkommen till Kunskapsgymnasiet Globen

På Kunskapsgymnasiet Globen i Stockholm får du en personligt utformad utbildning, skräddarsydd för att ta tillvara på dina styrkor och utmana dina svagheter. Genom skolans arbetssätt kommer du att utvecklas mer än du själv trodde var möjligt och du blir...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Globen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgymnasiet Globen

Arenavägen 23
121 27 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Recensioner

Elias   |   2016-07-08
Ja visst fungerar skolan, även om det är ett litet utrymme på tre plan så har ändå skolan lyckats med sin minimala budget att få en något funktionerande skolsystem. Ska du börja här så tänk på att det inte alls är en så kallad lallarskola utan att lärarna här gör väldigt hårda bedömningar på allt ens arbete, vill du enbart gå ut med godkänt i al...
Visa hela
          (2)
Erik   |   2014-01-04
Har gått i skolan i en termin nu och kan bara säga att jag inte rekommenderar denna skola. Lokalerna är trånga och det finns väldigt sällan en plats ledig att jobba på. Maten smakade helt ok första veckan men sjönk dramatiskt i kvalitet efter den veckan. Jag tycker inte att någon bör läsa på detta gymnasium. Håll dig till kommunala gymnasium ist...
Visa hela
          (2)
Herman   |   2014-01-03
Har gått första terminen i den här skolan och kan bara säga att jag ångrar mitt val. Lärarna känns oseriösa i de dom gör, och man kan lätt få en känsla av att de endast är ute efter sin lön. Lokalerna är trånga och skolan känns ibland som en trång labyrint. Maten smakar vidrigt. Första veckan så smakade den ok, men efter det så kändes det som at...
Visa hela
          (2)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"Kunskapsgymnasiets arbetssätt p...

Matilda läser Naturvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Globen. Skolan har ett unikt arbetssätt som hon gillar och hon trivs bra i sin klass. I det här reportaget får du veta mer om hur det är att vara elev på skolan.

Läs mer