Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Kunskapsgymnasiet Globen
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 70 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 195,0
    (medelvärde: 254,5) * statistik från 2021
Kunskapsgymnasiet Globen Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

Naturvetenskap på Kunskapsgymnasiet Globen

Med en naturvetenskaplig utbildning bakom dig är dina valmöjligheter till högre studier på universitetet och högskolan många. En betydande del av utbildningen består av teoretiska studier i matematik, kemi, fysik och biologi. Du kombinerar teori med fältstudier, laborationer och genomför experimentella undersökningar. Miljö- och resursfrågor är viktiga och du kommer att få analysera framtidens behov och vara med att utveckla nya idéer. Du lär dig att läsa och skriva grundläggande naturvetenskap på engelska och får en bred matematisk fördjupning. Brinner du för naturvetenskap och matematik väljer du inriktningen Naturvetenskap.

Vi samarbetar med flera högskolor och organisationer utanför skolan, bland annat Fakulteten för naturvetenskaper och teknik på Åbo Akademi i Finland.

Med en naturvetenskaplig utbildning i ryggen är dina valmöjligheter till högre studier på universitetet och högskolan stora.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Samhällseleven Esmeralda: ”Det underlättar för att höja dina betyg”

Hon vill bli utredare eller kriminaltekniker, ser gymnasiet som en chans att lära känna nya människor och tycker den studiecoachning, som finns på schemat varannan vecka, hjälper henne i skolarbetet.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Globen

Kunskapsgymnasiet Globen - Mer än kunskap

På Kunskapsgymnasiet får du en utbildning som gör dig redo för livet – inte bara för nästa prov. I en inkluderande miljö utvecklas du och växer som person. Kunskapsgymnasiets lärare brinner för att undervisa och är mycket engagerade i din...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Globen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgymnasiet Globen

Arenavägen 23
121 27 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 2,8

Baseras på 4 recensioner.

Kungen
Det är en bra skola med många fräscha klassrum som man kan sitta i på rasterna och efter skolan om man vill samt att kiosken är riktigt bra med skön personal. Skulle rekommendera denna skola över alla andra skolor i samma klass om man inte har väldig bra merit så ska man såkklart välja de bästa skolorna.
Elias
Ja visst fungerar skolan, även om det är ett litet utrymme på tre plan så har ändå skolan lyckats med sin minimala budget att få en något funktionerande skolsystem. Ska du börja här så tänk på att det inte alls är en så kallad lallarskola utan att lärarna här gör väldigt hårda bedömningar på allt ens arbete, vill du enbart gå ut med godkänt i al...
Visa hela
Erik
Har gått i skolan i en termin nu och kan bara säga att jag inte rekommenderar denna skola. Lokalerna är trånga och det finns väldigt sällan en plats ledig att jobba på. Maten smakade helt ok första veckan men sjönk dramatiskt i kvalitet efter den veckan. Jag tycker inte att någon bör läsa på detta gymnasium. Håll dig till kommunala gymnasium ist...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,8)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Kunskapsgymnasiet Globen, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Kunskapsgymnasiet Globen
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Samhällseleven Esmeralda: ”Det u...
Kunskapsgymnasiet Globen

Hon vill bli utredare eller kriminaltekniker, ser gymnasiet som en chans att lära känna nya människor och tycker den studiecoachning, som finns på schemat varannan vecka, hjälper henne i skolarbetet.

Läs mer