Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 246,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 170,0
(medelvärde: 246,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Kunskapsgymnasiet Globen Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskap på Kunskapsgymnasiet Globen

Med en naturvetenskaplig utbildning bakom dig är dina valmöjligheter till högre studier på universitetet och högskolan många. En betydande del av utbildningen består av teoretiska studier i matematik, kemi, fysik och biologi. Du kombinerar teori med fältstudier, laborationer och genomför experimentella undersökningar. Miljö- och resursfrågor är viktiga och du kommer att få analysera framtidens behov och vara med att utveckla nya idéer. Du lär dig att läsa och skriva grundläggande naturvetenskap på engelska och får en bred matematisk fördjupning. Brinner du för naturvetenskap och matematik väljer du inriktningen Naturvetenskap.

Vi samarbetar med flera högskolor och organisationer utanför skolan, bland annat Fakulteten för naturvetenskaper och teknik på Åbo Akademi i Finland.

Med en naturvetenskaplig utbildning i ryggen är dina valmöjligheter till högre studier på universitetet och högskolan stora.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

”Vårt vård- och omsorgsprogram är högskoleförberedande”

Kunskapsgymnasiet Globen

På vård- och omsorgsprogrammet blir du utbildad undersköterska. Kunskapsgymnasiet Globen är en av de skolor som dessutom har satsat på att ge sina vårdelever högskolebehörighet.
- Det var viktigt för mig när jag valde den här skolan. Jag vill definitivt läsa vidare efter studenten, säger vård- och omsorgseleven Bethial.

Natureleven Maryam: ”Jag känner mig trygg i skolan”

Kunskapsgymnasiet Globen

Hon drömmer om att bli arkitekt eller ingenjör och sökte till Kunskapsgymnasiet efter rekommendationer från vänner och familj.
- Jag känner mig alltid trygg i skolan och det ökar motivationen hos mig, säger Maryam, som pluggar natur på Kunskapsgymnasiet Globen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kunskapsgymnasiet Globen
Arenavägen 23
121 27 STOCKHOLM

Kunskapsgymnasiet Globen - Mer än kunskap

På Kunskapsgymnasiet Globen får du en utbildning som gör dig redo för livet – inte bara för nästa examination. I en inkluderande miljö utvecklas du och växer som person. Våra lärare brinner för att undervisa och är mycket engagerade i...

Läs mer om Kunskapsgymnasiet Globen och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 2,8

Baseras på 4 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Kungen
09 jun 2020
Elev gått tre år

Det är en bra skola med många fräscha klassrum som man kan sitta i på rasterna och efter skolan om man vill samt att kiosken är riktigt bra med skön personal. Skulle rekommender...

Visa hela
2/5
Elias
08 jul 2016
Det funkar

Ja visst fungerar skolan, även om det är ett litet utrymme på tre plan så har ändå skolan lyckats med sin minimala budget att få en något funktionerande skolsystem. Ska du börja...

Visa hela
2/5
Erik
04 jan 2014

Har gått i skolan i en termin nu och kan bara säga att jag inte rekommenderar denna skola. Lokalerna är trånga och det finns väldigt sällan en plats ledig att jobba på. Maten sm...

Visa hela
Sponsrad