Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Humanistiska programmet

Humanistiska programmet, Kultur

Korrespondensgymnasiet, i Torsås (+1 orter)
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Visit external partner site to learn more about course

Humanistiska programmet, Kultur

Humanistiska programmet, Kultur

Distansutbildningen för dig som är intresserad av kultur

På Korrespondensgymnasiet studerar du nätbaserat. Du har schemalagda lektioner under veckans dagar och mycket tid för självstudier.

Humanistiska programmet (HU), inriktning kultur vänder sig till dig som vill studera på distans och vill ha en bred högskoleförberedande utbildning med inriktning mot humaniora. Utbildningen ger dig en bra grund för fortsatta studier på högskolan. Du får också internationella erfarenheter som kan vara till nytta om du vill studera eller jobba utomlands.

Lär dig om människans skapande och tänkande

Inriktning kultur passar dig som är intresserad av språk, litteratur, historia, kulturhistoria och filosofi. Gymnasieutbildningen på Korrespondensgymnasiet ska utveckla dina kunskaper i humaniora. Inom humaniora studeras människan i vår tid och i historien från kulturella och språkliga perspektiv, lokalt och globalt, nationellt och internationellt. Programmet sätter människans skapande och tänkande i centrum och behandlar kulturarv, samtida kultur och interkulturella frågor.

Som kulturelev lär du dig om kultur och estetiska uttrycksformer, litteratur, filosofi och psykologi. Du studerar och diskuterar olika kulturuttryck och kulturupplevelser ur teoretiska och praktiska perspektiv.

Humanistiska programmet passar dig som vill:

  • läsa en bred studieförberedande utbildning
  • lära dig att kommunicera på olika språk
  • fördjupa dina kunskaper inom kultur och historia
  • diskutera stora frågor om livet
  • utveckla din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Fortsatta studier

Programmet ger dig en bred grund för fortsatta studier. Du får grundläggande och särskild behörighet till många utbildningar vid högskolan, särskilt inom humaniora, språk och samhällsvetenskap. Exempel på yrken som du får en bra grund att läsa vidare till är journalist, översättare, tolk, lärare, skådespelare, kulturvetare och bibliotekarie.

Behörighet

För behörighet till Humanistiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Humanistiska programmet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ansökan

• Nya antagningsregler från och med hösten 2021, mer information på www.korr.se
• Gymnasieval: hemkommunens sökdatum gäller
• Preliminärbesked: 9 april, meddelas per post
• Omval: hemkommunens sökdatum gäller
• Slutlig antagning: 1 juli, meddelas per post
• Svar på beskeden lämnas senast: 30 juli

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Lia
15 dec 2022
Helt fantastisk skola

Hade inte klarat av gymnasiet om det inte vore för korr, jag som skaffat barn tidigt har kunnat planera mina skoldagar utifrån mina egna förutsättningar och kunnat göra mestadel...

Visa hela
5/5
Lina
15 feb 2017
Fantastiskt alternativ till "vanlig" gymnasieutbildning

Jag gick hela min gymnasietid på Korrespondensgymnasiet, och jag är så enormt glad och tacksam för att ha fått den möjligheten. Studiesättet passade mig perfekt - i och med att ...

Visa hela
Korrespondensgymnasiet
Kyrkvägen 28
385 51 Torsås

Plugga gymnasiet på distans!

På Korrespondensgymnasiet, “Korr”, kan du plugga ett gymnasieprogram på distans. Skolan erbjuder ett nätbaserat alternativ till den traditionella undervisningen, som sker på plats på gymnasieskolan. Skolgången har också ett annorlunda schema jämfört med andra gymnasieskolor. På Korrespondensgymnasiet pluggar du på...

Läs mer om Korrespondensgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad