Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall
Programinformation
Sundsvall
Antal elever: cirka 100 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 222,5
    (medelvärde: 266,0) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-15
2020-11-25
2021-01-19

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Läs Samhällsvetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium i Sundsvall

Samhällsvetenskapsprogrammet är en bred utbildning som ger en bra grund för fortsatta studier. För att förenkla för dig har Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall satt ihop valbara utbildnings- och profilpaket så att du kan fördjupa dig inom ditt intresseområde. För fullständigt slutbetyg krävs 2 500 poäng. Du kan naturligtvis läsa fler kurser om du så önskar.

Inriktningen Beteendevetenskap

På Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap får du fördjupa dig inom de beteendevetenskapliga ämnena. Du läser kurserna Ledarskap och organisation, Kommunikation, Psykologi, Samhällskunskap samt Sociologi.

Programfördjupningar på inriktningen Beteendevetenskap

Om du läser Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall kan du välja mellan programfördjupningarna Beteendevetenskap och Global hållbarhet.

Väljer du programfördjupningen Beteendevetenskap fördjupar du dig ytterligare inom beteendevetenskap och läser
Filosofi, Historia, Humanistisk & samhällsvetenskaplig specialisering samt Religionskunskap.

Programfördjupningen Global hållbarhet passar dig som vill lära dig mer om hur vi kan göra vår värld mer ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar. Här får du förutom fördjupningskurser i psykologi och filosofi läsa Politik och hållbar utveckling samt Internationella relationer.

Läs en utbildning med verklighetsanknytning

För att dina studier ska få verklighetsanknytning samarbetar skolan med såväl näringsliv som universitet på orten. Man bjuder ofta in gästföreläsare och genomför studiebesök.

Klara Teoretiska Gymnasium jobbar även mycket med internationalisering och många av de kurser du läser har internationell prägel. Skolan har dessutom ett väl etablerat samarbete med utländska skolor och på många orter gör eleverna utlandsresor. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall söker du till programmet via Antagningskansliet i Sundsvall. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
E-post:

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall

Klara Teoretiska Gymnasium

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall - mitt i stan med engagerade lärare!

Klara Teoretiska Gymnasium (tidigare Mikael Elias Gymnasium) i Sundsvall är en liten och personlig gymnasieskola som ligger centralt med det mesta inom räckhåll. Skolan befinner sig i navet av Sundsvall, vilket också gör att det är enkelt att ta sig...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall

Bankgatan 16
852 31 Sundsvall

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: