Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 252,5
(medelvärde: 289,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 252,5
(medelvärde: 289,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Samhällsvetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium i Sundsvall!

Samhällsvetenskapsprogrammet är en bred utbildning som ger en bra grund för fortsatta studier. För att förenkla för dig har Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall satt ihop valbara utbildnings- och profilpaket så att du kan fördjupa dig inom ditt intresseområde. För fullständigt slutbetyg krävs 2 500 poäng. Du kan naturligtvis läsa fler kurser om du så önskar.

Inriktningen Beteendevetenskap

På Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Beteendevetenskap får du fördjupa dig inom de beteendevetenskapliga ämnena. Du läser kurserna Ledarskap och organisation, Kommunikation, Psykologi, Samhällskunskap samt Sociologi.

Programfördjupningar på inriktningen Beteendevetenskap

Om du läser Samhällsvetenskapsprogrammets inriktning Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall kan du välja mellan programfördjupningarna Beteendevetenskap och Global hållbarhet.

Väljer du programfördjupningen Beteendevetenskap fördjupar du dig ytterligare inom beteendevetenskap och läser
Filosofi, Historia, Humanistisk & samhällsvetenskaplig specialisering samt Religionskunskap.

Programfördjupningen Global hållbarhet passar dig som vill lära dig mer om hur vi kan göra vår värld mer ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar. Här får du förutom fördjupningskurser i psykologi och filosofi läsa Politik och hållbar utveckling samt Internationella relationer.

Läs en utbildning med verklighetsanknytning

För att dina studier ska få verklighetsanknytning samarbetar skolan med såväl näringsliv som universitet på orten. Man bjuder ofta in gästföreläsare och genomför studiebesök.

Klara Teoretiska Gymnasium jobbar även mycket med internationalisering och många av de kurser du läser har internationell prägel. Skolan har dessutom ett väl etablerat samarbete med utländska skolor och på många orter gör eleverna utlandsresor. 

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sundsvall

Film

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Sundsvall. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
Mejladress:

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall
Bankgatan 16
852 31 Sundsvall

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall

Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall är en personlig gymnasieskola med globalt engagemang och med hållbarhet i fokus. Vi ligger mitt i stan med närhet till det mesta, vilket också gör att det är enkelt att ta sig till och från skolan....

Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Sundsvall och visa alla program.

Sponsrad