Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 231,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 231,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Utmana dig själv på Naturvetenskapsprogrammet inriktning: Natur på Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Är du nyfiken och vill vara med och hitta nya lösningar för en bättre framtid? Ser du en framtid som läkare, veterinär, biolog eller kanske forskare? Då är inriktningen Naturvetenskap något för dig. Här får du chansen att utveckla ditt analytiska tänkande och utmana dig själv.

Naturvetenskapsprogrammet är ett brett universitetsförberedande program med fokus på naturvetenskap och matematik. Här får du utveckla din nyfikenhet, din problemlösningsförmåga och ditt analytiska tänkande. Dina kunskaper omsätter du sedan i praktiken genom olika experiment i labbsalen. Utbildningen ger dig full behörighet för att söka till högre studier inom exempelvis medicin, naturvetenskap och teknik.

Detta är utbildningen för dig som vill utvecklas i en stimulerande miljö med andra studiemotiverade klasskamrater, engagerade och inspirerande lärare. Genom att bli inspirerad av det senaste inom vetenskap får du vara med och hitta lösningar för en bättre framtid.

Djupare studier inom matematik

På Naturvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö får du utforska matematiken som ett eget ämne med sin egen karaktär. Under din tid på programmet lär du dig analysera funktioner, skapa matematiska modeller och fördjupar dig i algebra.

Driv ditt eget UF-företag

Vill du testa din entreprenöriella sida har du möjlighet att få göra det under ditt tredje och sista år på skolan. Genom ditt UF-företag får du prova på att starta upp och driva ett eget företag och koppla ihop det med dina naturvetenskapliga studier.

Efter gymnasiet

Högskola och universitet är sannolikt nästa steg för dig efter gymnasiet. Du är behörig att läsa vidare inom många olika områden och om du funderar på att läsa till exempelvis neurokirurg, civilingenjör, teoretisk fysiker eller biomedicinsk analytiker har du en väldigt bra grund i naturvetenskapsprogrammet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Fortsatta studier

På Klara Teoretiska Gymnasiums Naturvetenskapsprogram får du högskolebehörighet för att kunna läsa vidare på högskola och universitet inom ämnen som naturvetenskap, matematik och teknik.

Vet du att du vill komma in på en universitets- eller högskoleutbildning efter gymnasiet som kräver särskild behörighet har du på Klara Teoretiska Gymnasium möjlighet att läsa de kurser som behövs.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Klara Teoretiska Gymnasium Malmö
Gibraltargatan 2
211 18 Malmö

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö ligger centralt i Malmö och har goda kommunikationsförbindelser. Vi vill ge dig underlag att växa, både på en kunskapsmässig nivå och som människa. Hos oss har du som elev stort inflytande, vi vet att det blir...

Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Malmö och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Martin
18 mar 2015

En trevlig skola där folk tar initiativ, t.ex tidigare denna veckan då en välgörenhetsförsäljning infördes för att hjälpa flyktingar från krig som finns här i Malmö, trevlig stä...

Visa hela
Sponsrad