Visa gymnasium.se som: Mobil

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

En kvalitetsskola i Malmös innerstad

Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö (tidigare Hermods Gymnasium) är inspirerad av världens bästa skolor. Är du studiemotiverad och söker ett gymnasium med duktiga lärare, stark gemenskap och en trivsam miljö så har du hittat rätt. 

Nya lokaler på Gibraltargatan 2

Skolan har flyttat till nya lokaler på Gibraltargatan 2 i Malmö, våning 1 och 2, som ligger i nära anslutning till både centralstationen och Malmös universitetsområde.

Helhetssyn på Klara Teoretiska Gymnasium

Klara Teoretiska Gymnasium har en helhetssyn på utbildning och skolan har som mål att utveckla sina elever på flera sätt: intellektuellt, socialt, kulturellt och mentalt. Här läser du för att utveckla din förmåga att planera din tid, att samarbeta och att hantera framgångar och motgångar. Gott självförtroende, kunskap och en drivkraft att nå dina mål är vad vi vill att du tar med dig efter att ha studerat hos oss i tre år. 

Ett gymnasium i Malmö med lärare i världsklass

På Klara Teoretiska Gymnasium ska alla elever ges möjlighet att nå sina mål och ta studenten med behörighet för vidare studier. Kunniga och engagerade lärare som motiverar och delar med sig av sin kunskap och tid är en förutsättning för detta. Därför är lärarledd undervisning centralt på skolan och vi ställer höga krav på våra lärares behörighet och kompetens. Hög IT-kompetens och moderna hjälpmedel såsom egen bärbar dator är också en självklarhet, liksom lärare som jobbar nära eleverna och motiverar dem att sätta ambitiösa mål. 

Elevinflytande på Klara Teoretiska Gymnasium

På Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö kan du engagera dig i skolans elevkår eller som ambassadör för skolan. Klara gillar engagerade elever som vill förbättra och tycka till om skolan och utbildningen! 

Välkommen till en skola som ger dig motivation och självförtroende inför framtiden!

Läs mer på Klara Teoretiska Gymnasiums hemsida. 


Är du intresserad och vill veta mer om Klara Teoretiska Gymnasium Malmö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Öppet hus

Öppet hus på Klara Teoretiska Gymnasium i Malmö!

Det är bara du som kan veta om Klara Teoretiska Gymnasium är skolan för dig. Det bästa sättet att ta reda på om du kommer trivas här är att besöka oss på öppet hus. Då får du träffa våra elever och lärare, som kan berätta allt om hur det är att gå på Klara i Malmö. Passa också på att kika in i något av våra klassrum. Du kan också prata med vår rektor Madeleine, eller vår studie- och yrkesvägledare och fråga om sådant som du inte fått svar på här på vår hemsida.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-04-16    Tid:   17:00 - 19:00

Program

Video

Klara Teoretiska Gymnasium har tio skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss!

Reportage

daniella klara teoretiska gymnasium

Klara är en skola med bra gemenskap

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium

Daniella Burrows Gonzalez går Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska
Gymnasium. 


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Klara Teoretiska Gymnasium Malmö.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö
 79,6%
Malmö
 79,9%
Sverige
 81,4%

Antal elever per lärare 2018

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö 13,8
Malmö 13,2
Sverige 11,9

Antal elever på skolan år 2018: 235


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Ekonomiprogrammet

13,2 73,1 % 60,7 %
  Malmö Sverige År
Totalt antal studerande 25 2018
Genomsnittlig betygspoäng 13,2 15,3 14,6 2018
Andel behöriga till högskola 73,1 % 89,6 % 91,5 % 2018
Andel med examen inom 3 år 60,7 % 81,6 % 80,8 % 2018
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

Klara Teoretiska Gymnasium Malmö

Gibraltargatan 2
211 18 Malmö

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 7 recensioner.

noah
(3)
Skolan och lärarna är väldigt bra på skolan men tyvärr så är intagspoängen för låga vilket drar med sig rötägg in i klassen vilket bidrar till en dålig studiemiljö
Emma
(2)
Började på Klara (hette då Hermods) i augusti 2018 på samhällsprogrammet med inriktning beteende. Allt kändes jättebra på öppethus så valde att söka dit som mitt förstaval. Det är en liten skola, få elever och fina lokaler, ganska lik min grundskola vilket jag tyckte mycket om. Första dagen gick helt okej jag kände ingen och att det inte kändes ...
Visa hela
Linnea
(4)
En tjej på 16 år som läser samhälle-beteende linjen på Hermods Gymnasium i Malmö. I helhet så är jag jättenöjd med skolan då vi har fantastiska lärare som bryr sig om oss och vår utveckling. Vi är en liten stark skola med en bra gemenskap som ständigt förbättras genom olika aktiviteter som vår käre elevkår anordnar med jämna mellanrum. Det enda ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Klara Teoretiska Gymnasium Malmö, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 7 recensioner.