Program
Ämne/inriktning
Ort

Kitas Gymnasium

Kitas Gymnasium GöteborgKitas Gymnasium i Göteborg

Kitas Gymnasium är en gymnasieskola i centrala Göteborg som erbjuder en kreativ studiemiljö för dig som vill satsa, både på studierna och ditt specialämne. Exempelvis finns det många idrottare på skolan, då Kitas har ett schemaupplägg som underlättar för detta.

Kitas består av tre skolor

Kitas Gymnasium består av tre skolor i Göteborg, där varje skola är liten och har cirka 250 elever. Att skolorna är små gör att du som elev får en trygg och lugn gymnasietid med nära kontakt med lärarna. Skolorna för sig är små, men tillsammans är det Göteborgs största friskola. Du har därmed många valmöjligheter samtidigt som du får de fördelar som en liten skola innebär.

Möjlighet att satsa på idrott eller specialintresse

Kitas är inget idrottsgymnasium, men det speciella schemaupplägget med korta koncentrerade dagar, där lektionerna är förlagda mestadels på förmiddagarna utan onödiga håltimmar, gör att du har stora möjligheter för en idrottssatsning. Du kan även välja att satsa på ett visst ämne eller specialintresse. Det fungerar genom att du ofta är lektionsfri på eftermiddagarna och kan disponera den tiden som det passar dig bäst. Lärarna på skolan finns alltid tillgängliga för dig om du har några frågor och möjligheten finns också att få handledning av lärarna under eftermiddagarna. Sammantaget skapar allt detta den unika atmosfär som kännetecknar Kitas gymnasium.

Harmonisk helhet mellan teori och praktik

På Kitas har man som målsättning att vara en gymnasieskola där det finns en harmonisk helhet med balans mellan teori och praktik. Skolan har investerat i bra läromedel, fräscha lokaler och modern utrustning. Man använder högteknologisk utrustning i bland annat kemi och fysik och du får själv testa, experimentera och arbeta med olika instrument. Här får du möjlighet att bredda, fördjupa och specialisera dig inom de områden du är intresserad av. Du får också använda och lära dig hantera olika dataprogram kopplade till din utbildning

.

Kitas Gymnasium består av dessa tre skolor:

Kitas Gymnasium på Magasingatan 3

Kitas Ekonomi på Stora Badhusgatan 12

Kitas Natur på Stora Badhusgatan 16
Är du intresserad och vill veta mer om Kitas Gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Kitas Gymnasium

Ta kontakt med skolan

Errors

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kitas Gymnasium.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Valfritt
Valfritt

Statistik

source Källa: Skolverket  

Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år
Ekonomiprogrammet 16,5 100,0 % 79 % expand
Ekonomiprogrammet .. .. .. expand
Handels- och administrationsprogrammet .. .. .. expand
Humanistiska programmet .. .. .. expand
Naturvetenskapsprogrammet 16,7 100,0 % 87 % expand
Naturvetenskapsprogrammet 17,0 100,0 % 64 % expand
Samhällsvetenskapsprogrammet 16,4 100,0 % 80 % expand
Teknikprogrammet 15,8 100,0 % 65 % expand
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.
OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.

Kontaktuppgifter till Kitas Gymnasium

Kitas Gymnasium

Plats
Magasinsgatan 3
411 18 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.kitas.se

Kontakta Kitas Gymnasium

Recensioner

          (1)
Eric Exelev   |   2017-01-31   |   Kitas Gymnasium
Ledningen lovar för mycket som de inte håller. För många elever i små rum. Alla klassrum är fd kontor med glasväggar-svårt att koncentrera sig. Det finns ingen matsal utan man äter i klassrummen och det luktar mat i hela skolan. Jag hoppade av i ettan och skulle inte rekommendera att välja denna skola. Men några av lärarna var bra.
          (1)
Realistically   |   2017-01-26   |   Kitas Gymnasium
Ledningen lovar mer än vad de kan hålla. De borde lyssna mer på elevernas synpunkter. Trångt i lokalerna. Det finns några bra lärare.
          (5)
Frida   |   2016-03-02   |   Kitas Gymnasium
Mycket bra skola, bra lärare - lyssnar på en och kompromissar om det är problem. Upplägget är riktigt bra då man slutar vid 13-14 varje dag + att det går att stanna kvar och få handledning om man känner att man behöver. helt ok mat, Bästa skolan jag gått på,

Forum om Kitas Gymnasium

Här kan du ställa frågor om Kitas Gymnasium och deras program.


Svar Senaste foruminläggen
0 Vilken ska man välja? 2015-10-22   Clara Hej! Ville bara fråga om de är skillnad på kitas gymnasiums ekonomilinje och kitas ekonomis ekonomilinje?
0 Mycket läxor på Ekonomi? 2015-01-20   - Jag funderar att gå ekonomi programmet på Kitas och undrar om det är mycket självstudier och läxor?
2 Kan man ta ledigt? 2010-05-29   Karolina Hej! Jag ska börja på ert naturprogram till hösten, eller jag tror jag kommmer komma in för jag hade mer poäng än vad som behövdes. I alla fall undrar jag om jag kan få ta ledigt från och med...
0 Bostad i göteborg 2010-01-03   Ems Om man nu söker till skolan och kommer in, men bor långt borta utan bostad eller släktingar man kan bo hos tills man hittar en egen bostad, hjälper då skolan en att hitta en bostad? För vänte...
Sida:
1

» Ställ ny fråga


Ta kontakt med skolan

För att beställa information från Kitas Gymnasium, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kitas Gymnasium
Recensioner
          (3,5)
Baseras på 35 recensioner
Öppet hus-kalender
februari 2017
mån
tis
ons
tor
fre
lör
sön
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12