Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Impius Gymnasium, i Helsingborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Introduktionsprogram

Introduktionsprogram

Introduktionsprogrammet på Impius Gymnasium finns i tre inriktningar och riktar sig på olika sätt till elever som vill bli behöriga till olika typer av gymnasieprogram.

Programinriktat val

Programinriktat val finns till för de elever som känner sig motiverade att snabbt bli behörig till ett högskoleförberedande program. Men ska även även ska leda till antagning på ett nationellt yrkesprogram och är sökbar för dig som saknar behörighet till ett yrkesprogram. 

Yrkesintroduktion

För de elever som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram finns inriktningen Yrkesintroduktion. Utbildningen syftar till att ge eleverna en yrkesinriktad utbildning som gör det enklare för dem att etablera sig på arbetsmarknaden, alternativt fortsätta sina studier på ett yrkesprogram.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Innan du börjar på Impius Gymnasium

Impius Gymnasium arbetar för att på ett så tidigt stadium som möjligt informera sig om eleverna och hur deras funktionshinder specifikt yttrar sig. Den bästa källan för att ge sådan information är föräldrarna. Genom möten och kontakt med föräldrar och andra vill Impius skapa oss en så bra bild som möjligt kring elevens förutsättningar och behov.

Varje elev bereds möjlighet att vid ett flertal tillfällen komma till Impius Gymnasium för att se sig omkring på skolan. I samband med besöken får eleven träffa berörda lärare och personal. Elever som går i årskurs åtta och nio kan använda sin prao till att besöka Impius Gymnasium för att skapa sig en bild av hur skoldagarna kan se ut. Elever som går i årskurs nio och är intresserade av internatboendet har möjlighet att övernatta på Impius Internat.

Gymnasieexamen

Gymnasieförberedande program.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Impius Gymnasium
Landskronavägen 1
252 31 HELSINGBORG

Impius Gymnasium

Impius Gymnasium är en fristående gymnasieskola som etablerades i Helsingborg år 2002. Skolan är inriktad mot elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, det inkluderar bland annat: Högfungerande Autism ADHD ADD OCD Tourettes syndrom Asperger syndrom På Impius gymnasium betraktas varje elev utifrån...

Läs mer om Impius Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad