Välkommen till Gustavsbergs gymnasium!

Gustavsbergs gymnasium G2 ligger i den tidigare badkarsfabriken i spännande och fräscha lokaler mitt i de nybyggda Porslinskvarteren i Gustavsberg.

Klicka här för att se skolan i 360-vy

Här bubblar det av skaparkraft med flera intressanta företag i närheten, bra restauranger och caféer, muséer, träning samt både skapande och shopping inom konsthantverk och inredning. På fyra minuter kommer du till Gustavsbergs småbåtshamn och havet.

Vi är en kreativ, kommunal skola som sätter dig och din kunskapsutveckling i centrum. För oss är det viktigt att utbildningen är på riktigt och vi är måna om samarbetet med företag och övriga samhället för att ligga så nära det kommande arbetslivet vi kan. Här studerar ungefär 300 elever varav hälften kommer från Värmdö kommun och resterande från hela stockholmsregionen.

Campus Gustavsberg

Inom ramen för vårt samarbetsforum Campus Gustavsberg kan vi erbjuda spännande individuella val, praktikplatser och roliga aktiviteter på och utanför skolan. Vi satsar på en god studiemiljö med uppdaterade lokaler med modern teknik i klassrummen. Alla lärare på skolan har lärarlegitimation och är engagerade i sina elever och ämnen.

Heltidsmentorer

Vi har heltidsmentorer så att du får bra individuell stöttning och mer tid tillsammans med lärarna i klassrummet. Vår studio är öppen flera dagar i veckan för dig som vill nå högsta betyg eller behöver stöttning för att nå dina mål.

Våra utbildningar

Hos oss kan du läsa marinbiologi med en förstklassig dykutbildning för att verkligen komma studieobjekten inpå livet. Efter genomgången utbildning blir du PADI Rescue Diver.

Om du är mer intresserad av samhällsfrågor passar kanske kriminologi och beteendevetenskap bättre. Vill du hellre jobba direkt efter gymnasiet är våra yrkesutbildningar som är inriktade mot ledarskap, kreativt hantverk, vård & hälsa helt rätt.

Ishockey, puckelpist eller fotboll på schemat

Att träning och studier är en bra kombination vet vi och därför gör vi det möjligt att träna på schemat! Till hösten 2021 kan du alltså kombinera din ishockey-, puckelpist- eller fotbollssatsning med dina gymnasiestudier genom vårt samarbete med Värmdö Hockey, Värmdö Freestyle MT, Djurgården Academy och de lokala fotbollsföreningarna Ingarö IF, Gustavsbergs IF och Värmdö IF.

Mer om hur du ansöker till fotbollsprofilen kan du läsa här inom kort.

Vi tar utbildning och skola på största allvar och kommer att göra vårt yttersta för att du ska lyckas med att nå dina mål!

Välkommen till G2!

Rektor Christian med personal

Ladda ner skolans katalog!

Är du intresserad och vill veta mer om Gustavsbergs gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Gustavsbergs gymnasium

VÄLKOMNA PÅ ÖPPET HUS PÅ GUSTAVSBERGS GYMNASIUM!

Onsdagen den 1 Dec är du och dina anhöriga välkomna att besöka oss på vår gymnasieskola i Gustavsbergs porslinskvarter.

Vi har längtat efter att få bjuda in dig till vår anrika och omtalade gymnasieskola!

Träffa skolledningen, elevhälsan och mentorer.

Eleverna och lärarna som levererar i sann G2 anda ett otroligt rikt innehåll för alla besökare denna kväll!

• Träffa CS stjärnan Jaegaren som berättar om sina absolut bästa tips för dig som gillar E-Sport och CS!
  • Prova Kriminologi på riktigt!
  • Prova att labba!
  • Träffa representanterna från våra profiler, Fotboll med Djurgården -Hannes Gröndal.
  • Hockey med Värmdö Hockeys Henrik Nordlund.
  • Mer om Puckelpist profilen med Robert och
  • Prova på E-sport (Area Academy) med Ung i Värmdö, atlobby och David Arefjärd!
  • För dig som är nyfiken på frisör så kommer du inte att bli besviken - Creative Headz och Frisörer i åk 3 har fantastiska erbjudanden och roligheter för alla besökare!
  • Vernissage i vår konsthall

Med många fler överraskningar på plats!

VARMT VÄLKOMNA TILL GUSTAVSBERGS GYMNASIUM!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-12-01    Tid:   18:00

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Gustavsbergs gymnasium.

Andel lärare med leg. och behörighet 2020/21

gustavsbergsgymnasium.se

Snittbetyg: 4,2

Goran S
Det är ett litet gymnasium, det är det bästa med det hela, att man lär känna alla bättre och känner sig bekväm med alla. Lärarna är bara bra, så länge man sköter sig, håller reda på deras uppgifter och ser till att alla läxor kommer in i tid.
Lizzie97
Bra utbildning med tydliga linjer som är lätt att följa. OBS man ska vara beredd på att det är mycket teori!
Victoria
Jag skulle rekomendera G2 till alla! Skolan passar alla typer av ungdomar och elever och lärare har ett fint band mellan varandra. Alla lärare är sjukt coola och "inne" om man får uttrycka sig så. Lärarna brinner för deras yrken vilket givetvist påverkar våra betyg som blir bättre. Dem stöttar in i det sista och du kan alltid få hjälp i studion ...
Visa hela
Skolrecensioner