Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Ekonomi

Undervisningsform
AST, Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 207,6)
Undervisningsform
AST, Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 207,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Kriminologi- och ekonomiprofil- Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som vill förstå världen och studera vidare på universitet och högskola. På utbildningen utvecklar du dina kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen. Du lär dig hur individen och samhället samspelar och hur människans livsvillkor har förändrats under historien.

Du studerar samhällets strukturer, verksamheter och funktioner. Vi reflekterar över frågor kring demokrati, kommunikation, etik, genus, miljö och makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter.

På samhällsvetenskapsprogrammet utvecklar du ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt där du lär dig att avgöra om påståenden är grundade på fakta och urskilja värderingar i olika typer av källor. Vi söker, sovrar och bearbetar information med källkritiska metoder. Du utvecklar din förmåga att samarbeta, vara kreativ, arbeta självständigt, ta ansvar, se möjligheter, ta initiativ och omsätta idéer till praktisk handling. Hos oss läser du, utöver de gymnasiegemensamma ämnena, karaktärsämnena filosofi, moderna språk och psykologi.

Kriminologiprofil

Unikt på vårt samhällsprogram är att du fördjupar dig i kriminologi. Du läser kurserna kriminologi och europakunskap. I Kriminologin får du en heltäckande bild av vad som orsakar kriminaliteten, vilka effekter den har på individer, grupper och samhället och hur olika delar av samhället samarbetar för att komma till rätta med den. I Europakunskapen får du ökade kunskaper om samhällsliv, människor och politik i Europa, samarbetet inom EU och aktuella samhällsfrågor, bland annat brottsbekämpning i Europa. Inom ramarna för kursen genomförs också utbyte med andra europeiska ungdomar. 

Ekonomiprofil

För dig som är intresserad av samhällsfrågor och ekonomi erbjuder vi möjligheten att lägga till programfördjupningar som ger dig behörighet för universitetsstudier inom det ekonomiska fältet. Du läser kurserna matematik 3b, entreprenörskap och internationell ekonomi. Matematik 3b är en kurs som ofta är ett krav för att studera ekonomi på universitetsnivå och förbereder dig för fortsatta studier.

Entreprenörskap ger dig en inblick i livet som egenföretagare där du startar ett eget UF-företag från grunden, från affärsidé till färdig produkt eller tjänst på marknaden. Internationell ekonomi ger dig kunskap om internationell handel och resursfördelning samt bland annat handelns effekter på välfärd och miljö. Profilen ingår på samhällsvetenskapliga programmet med samhällsvetenskaplig inriktning.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • AST
  • Värmdö

Höst

  • Klassrum
  • Värmdö

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap: Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Gustavsbergs gymnasium
Britt- Louise Sundells gata 11
134 81 Gustavsberg

Gustavsbergs Gymnasium - Vi tar din utbildning på största allvar!

Gustavsbergs gymnasium är ett kreativt centrum. Vi ger dig som elev utveckling genom kunskap, insikt och studiero. Det här är platsen där det händer. Vi står för innovation och nytänkande och tar din utbildning på största allvar! Det här är platsen...

Läs mer om Gustavsbergs gymnasium och visa alla program.

Sponsrad