Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Gullmarsgymnasiet
Programinformation
Lysekil
Antal elever: cirka 20 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 112,5
    (medelvärde: 162,5) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Är du intresserad av pedagogik och beteendevetenskap och vill arbeta med människor? Barn- och fritidsprogrammet ger dig de kunskaper som behövs för att arbeta med barn och ungdomar inom olika pedagogiska verksamheter eller med människor med funktionsvariationer.

Programmet passar för dig som är intresserad av människor, samarbete, kommunikation, ledarskap och pedagogik i olika samverkansformer och i olika grupper av människor.  Du får lära dig att bli en pedagogisk ledare samt arbeta med din personliga utveckling.

Högskoleförberedande

Barn- och fritidsprogrammet är både ett yrkesprogram och ett högskoleförberedande program med goda framtidsmöjligheter. På Barn- och fritidsprogrammet kan du välja att få allmän behörighet till högskola/universitet och du kan också välja att läsa vidare till exempelvis lärare, förskollärare, socialpedagog eller polis.

Många valmöjligheter

Det första året på programmet läser alla samma kurser, men till årskurs två väljer du inriktning och får specialisera dig inom det område som intresserar dig mest. Gullmarsgymnasiet har inriktningarna Pedagogiskt arbete och Fritid och hälsa.

Inriktning Fritid & hälsa

Fritids- och friskvårdsverksamheter, 200 p
Fritids- och idrottskunskap, 100 p 

Lärlingsutbildning

Utbildningen är en lärlingsutbildning och du kommer att göra APL (arbetsplatsförlagt lärande) under studietiden.

I årskurs ett till tre kommer du att göra APL på arbetsplatser/företag minst hälften av din studietid. Lärlingsplatsen anpassas efter ditt val av inriktning. Lärlingsutbildningens upplägg gör att du får en förståelse för hur arbetslivet fungerar.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Som boende i samma kommun som Gullmarsgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet i Uddevalla. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
E-post: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Gullmarsgymnasiet

Gullmarsgymnasiet

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, ett lysande val för framtiden

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, som är en del av Campus Väst, är en liten, lugn och engagerad gymnasieskola med internationella kontakter, goda studieresultat och bra kontakt med det lokala näringslivet. På Gullmarsgymnasiet får du som elev en bra relation med kompisar och lärare...


Läs mer om Gullmarsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gullmarsgymnasiet

Rinkenäsgatan 2
453 30 Lysekil

 Visa telefonnummer
www.lysekil.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa från Gullmarsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Gullmarsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: