Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Gullmarsgymnasiet, i Lysekil
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 150,0
(medelvärde: 193,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 150,0
(medelvärde: 193,0)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Är du intresserad av pedagogik och beteendevetenskap och vill arbeta med människor? Barn- och fritidsprogrammet ger dig de kunskaper som behövs för att arbeta med barn och ungdomar inom olika pedagogiska verksamheter eller med människor med funktionsvariationer.

Programmet passar för dig som är intresserad av människor, samarbete, kommunikation, ledarskap och pedagogik i olika samverkansformer och i olika grupper av människor.  Du får lära dig att bli en pedagogisk ledare samt arbeta med din personliga utveckling.

Högskoleförberedande

Barn- och fritidsprogrammet är både ett yrkesprogram och ett högskoleförberedande program med goda framtidsmöjligheter. På Barn- och fritidsprogrammet kan du välja att få allmän behörighet till högskola/universitet och du kan också välja att läsa vidare till exempelvis lärare, förskollärare, socialpedagog eller polis.

Många valmöjligheter

Det första året på programmet läser alla samma kurser, men till årskurs två väljer du inriktning och får specialisera dig inom det område som intresserar dig mest. Gullmarsgymnasiet har inriktningarna Pedagogiskt arbete och Fritid och hälsa.

Inriktning Fritid & hälsa

Fritids- och friskvårdsverksamheter, 200 p
Fritids- och idrottskunskap, 100 p 

Lärlingsutbildning

Utbildningen är en lärlingsutbildning och du kommer att göra APL (arbetsplatsförlagt lärande) under studietiden.

I årskurs ett till tre kommer du att göra APL på arbetsplatser/företag minst hälften av din studietid. Lärlingsplatsen anpassas efter ditt val av inriktning. Lärlingsutbildningens upplägg gör att du får en förståelse för hur arbetslivet fungerar.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lysekil

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Gullmarsgymnasiet
Rinkenäsgatan 2
453 30 Lysekil

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, ett lysande val för framtiden

Gullmarsgymnasiet i Lysekil är en liten, lugn och engagerad gymnasieskola med internationella kontakter, goda studieresultat och bra kontakt med det lokala näringslivet. På Gullmarsgymnasiet får du som elev en bra relation med kompisar och lärare i en trygg miljö. Som elev...

Läs mer om Gullmarsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad