Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Bernadottegymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg

Om utbildningen

Teknik-uniform på Bernadottegymnasiet

Läs Teknikprogrammet med profil uniform på Bernadottegymnasiet Göteborg

På Bernadottegymnasiet kan du läsa en teoretisk utbildning inom teknikprogrammet som förbereder dig för fortsatta studier på universitet och högskola. Teknikprogrammet ges med inriktning Teknikvetenskap, samtidigt som du får en inblick i olika uniformsyrken genom att utbildningen ges med profil uniform.

Vem passar Teknikprogrammet för?

Är du en problemlösare och vill ha ett teknikrelaterat yrke i framtiden? Då är teknikprogrammet det rätta valet för dig. Här får du en bred teknisk grund att stå på och behörighet att läsa vidare på universitet och högskola.

Som elev på Teknikprogrammet blir du förberedd för högskolestudier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden.

Innehåll på Teknikprogrammet

Utbildningen visar på sambanden mellan olika delar i teknikutvecklingsprocessen. Här är kunskaper inom matematik, fysik och kemi viktiga delar. Det handlar även om hur vi använder oss av teknik samt hur vi förhåller oss till tekniken. Det gäller bland annat kunskaper om hur tekniska lösningar får konsekvenser för vår miljö och betydelsen av att hushålla med våra resurser. Detta är exempel på frågor som ofta löses genom samarbete mellan teknik, naturvetenskap och samhällsvetenskap.

Uniformskoppling

Bernadottegymnasiet i Göteborg har samarbete med yrkesgrupper som ger dig en aktiv utbildning mitt i verkligheten. Under dina tre gymnasieår får du en inblick i uniformsyrkenas vardag och blir behörig att plugga vidare på universitet och högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Bernadottegymnasiet Göteborg

Bernadottegymnasiet i Göteborg

Bernadottegymnasiet erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap, Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap samt Naturvetenskapliga programmet med inriktning naturvetenskap. Programmen går att kombinera med elitidrott på Katrinelundsgymnasiet.  På Bernadottegymnasiet läser cirka 300 elever och skolan ligger centralt i Göteborg, granne med Ullevi och Scandinavium. Bernadottegymnasiet...


Läs mer om Bernadottegymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bernadottegymnasiet Göteborg

Skånegatan 14
411 40 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Filip
Aldrig har jag, i en skola, funnit en sådan gemenskap och familjärkänsla såsom på bernadottegymnasiet. Redan under de första veckorna skapas relationer som kommer att vara livet ut. Med sorg i mitt hjärta lämnar jag skolan för fortsatta studier, men föralltid kommer min tid där finnas inom mig med alla lärdomar jag har dragit från både elever oc...
Visa hela
Vincent Ericsson
Vet verkligen inte vart jag ska börja. Jag kan inte ha blivit mer nöjd med mitt val av gymnasium! Alla lärare är extremt duktiga och gör verkligen allt för att du ska lyckas men också ha roligt. Jag hamna i en underbar klass där sammanhållningen var på topp. Detta kan ha berott på de diverse klass övningar och aktiviteter vi gjorde på skolan. Ma...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap från Bernadottegymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bernadottegymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information