Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Bernadottegymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg

Om utbildningen

Teknik-uniform på Bernadottegymnasiet

Läs Teknikprogrammet med profil uniform på Bernadottegymnasiet Göteborg

På Bernadottegymnasiet kan du läsa en teoretisk utbildning inom teknikprogrammet som förbereder dig för fortsatta studier på universitet och högskola. Teknikprogrammet ges med inriktning Teknikvetenskap, samtidigt som du får en inblick i olika uniformsyrken genom att utbildningen ges med profil uniform.

Vem passar Teknikprogrammet för?

Är du en problemlösare och vill ha ett teknikrelaterat yrke i framtiden? Då är teknikprogrammet det rätta valet för dig. Här får du en bred teknisk grund att stå på och behörighet att läsa vidare på universitet och högskola.

Som elev på Teknikprogrammet blir du förberedd för högskolestudier inom främst teknik- och naturvetenskap men även inom andra områden.

Innehåll på Teknikprogrammet

Utbildningen visar på sambanden mellan olika delar i teknikutvecklingsprocessen. Här är kunskaper inom matematik, fysik och kemi viktiga delar. Det handlar även om hur vi använder oss av teknik samt hur vi förhåller oss till tekniken. Det gäller bland annat kunskaper om hur tekniska lösningar får konsekvenser för vår miljö och betydelsen av att hushålla med våra resurser. Detta är exempel på frågor som ofta löses genom samarbete mellan teknik, naturvetenskap och samhällsvetenskap.

Uniformskoppling

Bernadottegymnasiet i Göteborg har samarbete med yrkesgrupper som ger dig en aktiv utbildning mitt i verkligheten. Under dina tre gymnasieår får du en inblick i uniformsyrkenas vardag och blir behörig att plugga vidare på universitet och högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknikvetenskap

Som boende i samma kommun som Bernadottegymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Bernadottegymnasiet Göteborg

Bernadottegymnasiet i Göteborg

Bernadottegymnasiet i Göteborg

Bernadottegymnasiet erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap, Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap samt Naturvetenskapliga programmet med inriktning naturvetenskap. Programmen går att kombinera med elitidrott på Katrinelundsgymnasiet.  På Bernadottegymnasiet läser cirka 300 elever och skolan ligger centralt i Göteborg, granne med Ullevi och Scandinavium. Bernadottegymnasiet...


Läs mer om Bernadottegymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bernadottegymnasiet Göteborg

Skånegatan 14
411 40 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Teknikvetenskap från Bernadottegymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bernadottegymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: