Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Furuhedsskolan
Programinformation
Kalix
Antal elever: 6 (år 1)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 82,5
    (medelvärde: 150,9) * statistik från 2017

Om utbildningen

FT på Furuhedsskolan

Fordons- och transportprogrammet, inriktning Lastbil och mobila maskiner

Tycker du om att meka med fordon? Då kan du läsa fordons- och transportprogrammet på Furuhedsskolan. Utbildningen är såväl teoretisk som praktisk och du kommer att spendera många timmar i verkstaden.

Inriktning lastbil och mobila maskiner

På inriktningen lastbil och mobila maskiner kommer du att få lära dig att meka med tyngre fordon. Du kommer att få lära dig att diagnostisera, reparera och serva tyngre fordon. Efter utbildningen kan du jobba som lastbilsmekaniker eller maskinmekaniker. Du kommer att få läsa kurser som.

  • Maskin och lastbilsteknik- introduktion
  • Reparation av lastbilar och mobila maskiner
  • Fordonsteknik- introduktion
  • Fordons- och transportbranschens villkor och arbetsområden

Praktisera under femton veckor

Som elev på fordons- och transportprogrammet med inriktning lastbil och mobil maskiner kommer du att få praktisera ute på ett företag under femton veckor. Under din praktik kommer du att få testa på hur det är att jobba på en riktig arbetsplats. Du kommer att bli tilldelad en handledare som vägleder dig i ditt arbete. Praktikperioden brukar vara väldigt uppskattad av elever och du får möjlighet att skaffa spännande erfarenheter och knyta kontakter i den bransch som du vill jobba inom. Om du gör bra ifrån dig under din praktikperiod finns goda chanser till anställning efter studenten.

Efter fordons- och transportprogrammet på Furuhedsskolan

Fordons- och transportprogrammet är en yrkesförberedande utbildning vilket innebär att du kommer få mycket praktisk erfarenhet under din utbildning och vara väl förberedd för jobb direkt efter studenten. Om du vill fördjupa dina kunskaper kan du söka in på yrkeshögskola eller läsa till en kurs i engelska och en i svenska för att få grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Som boende i samma kommun som Furuhedsskolan söker du till programmet via Antagningskansliet i Kalix. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn- och grundskoleförvaltningen 952 81 KALIX
Telefon: 0923-65 177
E-post: bo.andersson@kalix.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner så kommer skolan att kontakta dig.

Furuhedsskolan

Furuhedsskolan

Välkommen till Furuhedsskolan i Kalix

Furuhedsskolan erbjuder tolv nationella program fördelade på sju yrkesprogram och fem högskoleförberedande program, introduktionsprogrammet med fem olika spår, gymnasiesärskola samt lärlingsutbildning. Skolans olika verksamheter är koncentrerade till ett antal byggnader på samma område. Skolan har idag cirka 640 elever främst från...


Läs mer om Furuhedsskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Furuhedsskolan

Box 303
95223 Kalix

 Visa telefonnummer
www.kalix.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Furuhedsskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.