Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Fryshusets Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Handels- och administrationsprogrammet

Film

Lär dig mer om Handels- och administrationsprogrammet på Fryshusets gymnasium

Utbildningsinfo

handelochadministration
Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service på Fryshuset Gymnasium

Programmet vänder sig till dig sig som vill arbeta med handel, administration eller kommunikation. Din utbildning bygger på en kombination av teoretiska ämnen och praktik som du varvar med en personlig passion.

Säljande utbildning

Programmet ger dig de kunskaper du behöver för att arbeta som säljare, inköpare eller butiksledare. Du lär dig grunderna i försäljning, service, marknadsföring och ekonomi – saker som är användbara och mycket eftertraktade på arbetsmarknaden, vad du än vill syssla med i framtiden.


Praktik

Vi har ett nära samarbete med flera välkända butikskedjor i Stockholm och vi lägger stor vikt vid din praktik. Efter tre år har du sammanlagt 24 veckors praktikerfarenhet. Du har även möjlighet att ansöka om en lärlingsplats i årskurs 2. Som lärling tillbringar du hälften av din studietid på en arbetsplats.

Plugga vidare

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen, och det är en stor efterfrågan på kunniga i branschen, eller plugga vidare på Yrkeshögskolor inom exempelvis e-handel, inköp, kundservice, försäljning och affärsutveckling. Under utbildningen kan du även läsa in grundläggande högskolebehörighet.

Välj din passion


Skate
Skate är en livsstil. Det är också träning, ungdomskultur och affärer. Brädan kan ta dig med på många vägar i livet, det kommer du att bli medveten om ifall du väljer skate som passion. Ekonomi och Handel På ekonomiprogrammet samt handel- och administrations- programmet går entreprenörskapet som en röd tråd genom dina tre år. De flesta skejtare är entreprenörer ut i fingerspetsarna. Är du intresserad av skate kan du kombinera det med dina studier. Och vem vet – kanske blir det skate du kommer att ägna ditt framtida entreprenörskap åt.

NIU-Basket 
NIU-basket kan du läsa på våra nationella program för samhälle, natur, ekonomi samt handel- och administration. Målet är att du ska kunna kombinera elitträning med dina studier och att du ska kunna spela basket på nationell eller internationell nivå när du lämnar skolan. NIU-basket innebär 4,5 timmar basket- och fysträning i veckan. Vi blandar individuell talangutveckling med lagspel och styrketräning. Utöver detta har du teoripass där du lär dig om anatomi, fysiologi, kost- och näringslära, träningsplanering samt idrottsskador. Träningen bedrivs i skolans egna sporthallar, Arenan och Gymmet. Utbildningen sker i ett samarbete med Fryshuset Basket – Sveriges i största basketförening. Det innebär att skolan är en del av den nationella basketsporten med etablerade kontakter över hela världen.

Basket
Basket sätter fart på både kroppen och huvudet. Oavsett om ditt mål är att spela basket på internationell elitnivå, starta upp ett företag inom sporten eller göra något helt annat efter gymnasiet så kommer du ha stor nytta av utbildningen. Basket kan kombineras med studier på naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet samt handels och administrationsprogrammet.

Dans
Dina lärare består av skickliga och engagerade danslärare med lång erfarenhet. Hos dem lär du dig grundteknikerna du behöver för att växa som dansare. Du kommer även att träffa människor utanför skolan som ger dig nya spännande idéer om vad dans kan innebära. Du utvecklar dina färdigheter i improvisationstekniker där du hittar din personlighet som dansare. Du växer och får det självförtroende du behöver för att möta din publik. Du får förverkliga dina idéer i dansproduktioner och kreativa samarbeten med andra elever och människor utanför skolan. Precis som i yrkeslivet.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Handels- och administrationsprogrammet ger inte automatiskt högskolebehörighet, men du kan under din studietid läsa in grundläggande högskolebehörighet.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Fryshusets Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram och ger en yrkesexamen.

Reportage

"Alla får chansen att vara sig själva"

"Alla får chansen att vara sig själva"

Läs mer Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Fryshusets Gymnasium

Fryshusets Gymnasium

Fryshuset Gymnasium – gymnasieskolan med passion för kunskap!

Välkommen till Fryshuset Gymnasium – skolan för dig som vill utvecklas efter dina egna behov och förutsättningar och inte minst ett liv som du trivs med! Fryshuset är för dig som vill utvecklas efter dina egna behov och förutsättningar och...


Läs mer om Fryshusets Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Fryshusets Gymnasium

Mårtensdalsgatan 2-8
120 06 Stockholm

 Visa telefonnummer
gymnasiet.fryshuset.se Utbildningens hemsida

Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 3 recensioner.

elev
(3)
Handelsprogrammet är en enkel linje med mycket praktiskt arbete ute i arbetsvärlden. Schemat jag som etta har är ett skönt schema där du börjar runt 10 varje dag och slutar som senast tjugo i fyra. Lärarna i handelsprogrammet är sköna och ungdomliga som förstår varje individ och bedömer din kunskap och inte vem du är och hur du beter dig, som...
Visa hela
SiDi AKA Lightskin aka långben
(4)
En fyra för att man har mycket valmöjligheter. Lärarna är väldigt positiva och lär ut mycket och kan mycket. De ger bra undervisning.
Fapopovich
(4)
Skolan har engagerade lärare. Inte supermotiverade elever, men jag tycker att det är soft för då blir inte allt så allvarligt hela tiden. Jag gillar schemat också för man får börja senare på dagen.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Fryshusets Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Fryshuset gymnasium
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,7)
Baseras på 3 recensioner.
Reportage
"Alla får chansen att vara sig s...
Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: