Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Framtidsgymnasiet i Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 20 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 105,0
    (medelvärde: 174,4) * statistik från 2019/20

Film

   

Om utbildningen

svetsteknik

Industritekniska programmet på Framtidsgymnasiet i Göteborg

Det industritekniska programmet är ett yrkesförberedande gymnasieprogram som passar dig som har ett intresse av att bli exempelvis svetsare, maskinoperatör eller vill jobba med design, konstruktion och produktion. På Framtidsgymnasiet i Göteborg får du som elev på industritekniska programmet lära dig att arbeta med behandling av material, framställning av produkter, driftsäkerhet och underhåll samt svetsning och annan sammanfogning.

Under din tid på industritekniska programmet lär du dig att arbeta med utrustning, industritekniska processer samt kvalitetssäkring – både inom produktion och hos färdig produkt. Du lär dig om hela produktens kretslopp, alltså om produktens funktion och utveckling fram tills att den förstörs eller återvinns.

Gör praktik ute på ett företag

På Framtidsgymnasiet i Göteborg får du som elev minst 15 veckors praktik. Praktiken har du ute på ett företag där du får prova på att arbeta praktiskt. Din praktikperiod ger dig viktig erfarenhet av hur det är att vara ute på en arbetsplats och är också ett bra tillfälle att knyta goda kontakter för framtiden.

Inriktning Svetsteknik

Framtidsgymnasiet erbjuder inom industritekniska programmet inriktningen Svetsteknik. Här kommer du att lära dig mer om olika svetstekniker, plåtbearbetning och de olika typerna av arbetsmoment som hör till. Inriktningen förbereder dig framför allt för arbete som svetsare i framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Ung kille står i en industrilokal och jobbar

Mahdis mål är att bli ingenjör

Läs mer här Framtidsgymnasiet i Göteborg

Mahdi har precis gått klart andra året på Framtidsgymnasiet Göteborg. Här berättar han mer om varför han valde Industritekniska programmet och om sina upplevelser av skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Framtidsgymnasiet i Göteborg

Framtidsgymnasiet i Göteborg - Med ditt blivande yrke som målsättning!

Vill du läsa på en gymnasieskola som lägger stort fokus på de praktiska momenten och där målsättningen med utbildningen är ditt blivande yrke? På Framtidsgymnasiet i Göteborg får du en undervisning som är anpassad för att likna det arbetssätt du...


Läs mer om Framtidsgymnasiet i Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Framtidsgymnasiet i Göteborg

Andra Långgatan 15
413 28 Göteborg

 Visa telefonnummer
framtidsgymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Framtidsgymnasiet i Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Framtidsgymnasiet i Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Mahdis mål är att bli ingenjör

Mahdi har precis gått klart andra året på Framtidsgymnasiet Göteborg. Här berättar han mer om varför han valde Industritekniska programmet och om sina upplevelser av skolan!

Läs mer här

Du kanske också är intresserad av: