Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs Frisör, Barberare och Hår- och makeupstylist på DBGY Göteborg Operan!

Frisör är en utbildning för dig som gillar service i kombination med hår, stil, färg och form!

Om programmet

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram, vilket innebär att du kan börja jobba direkt efter gymnasiet. Inom alla hantverksyrken är det viktigt med personlig prägel, en skicklighet i tekniker, hög kvalité samt insikt i design. Under utbildningen får du därför insikt i dessa delar för att bli skicklig inom det hantverk du väljer.

Från och med höstterminen 2023 ger alla yrkesprogram dig grundläggande högskolebehörighet. Observera att den här profilens fördjupningskurser fokuserar enbart på frisöryrket.

Detta händer under din tid på Frisör

Du introduceras till grunderna i frisering likväl som klipp- och färgtekniker. DBGY fokuserar även på service – vad är viktigt för dig när det kommer till service? Och vad kan vara viktigt för andra individer, med hänsyn till kundens förutsättningar, behov och önskemål?

I nästa steg utvecklas dina kunskaper om frisörhantverkets tekniker. Genom samarbete mellan skolan och näringslivet skapar vi en god grund för ett arbete som motsvarar yrkets krav. På profilen Frisör får du även ge dig ut i branschen till lokala arbetsplatser där du utvecklar en hög servicenivå.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Varför välja Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Operan?

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Operan
Sankt Eriksgatan 3
411 05 Göteborg

Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Operan

I moderna lokaler mitt emot centrala Göteborgsoperan hittar du inom kort ljusa och nyrenoverade klassrum. DBGY Göteborg Operan kommer bli den fjärde Drottning Blankas Gymnasieskola i Göteborgsregionen. Drottning Blankas Gymnasieskolor värnar om relationer och är övertygade om att engagemang är...

Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Operan och visa alla program.

Sponsrad