Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Hund

Djurgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 106 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 237,4
    (Lägsta: 150) * statistik från 2017
(Läs mer) Gymnasiemässa
2019-11-21
2019-11-22
2019-11-23
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-30
2019-12-08
2020-01-25
2020-02-02
2020-04-19
2020-04-22

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, Hund på Djurgymnasiet i StockholmProfil Hund

Är hundar ditt stora intresse? Visste du att du kan läsa en hundutbildning på gymnasiet? På Djurgymnasiet i Stockholm erbjuder man Naturbruksprogrammet, inriktning Hund – en annorlunda och rolig treårig gymnasieutbildning där teori varvas med mycket praktisk hundträning.

Hundcenter på Djurgymnasiet

På Djurgymnasiet finns ett eget Hundcenter med lektionssal, stor inomhushall för hundträning och ett hunddagis med plats för 35-50 hundar.

På hundinriktningen lär du dig om olika hundraser och hundens skötsel och vård. Du får också kunskaper om hundens beteende, historia och betydelse för människan. I utbildningen tar man även upp olika användningsområden för hundar i människans tjänst, till exempel servicehundar, polishundar, specialsökhundar med mera.

Träna agility, freestyle, spår och drag

Profilen Hund är en praktisk utbildning där du får träna olika inlärningsformer, och olika hundsporter som agility, freestyle, spår och drag.

På skolans hunddagis får du träffa och lära känna hundar av alla möjliga raser – en unik möjlighet även för dig som inte har egen hund!

Praktik på profilen Hund

Naturbruksprogrammet profil Hund ger dig 15 veckors praktik där du får möjlighet att pröva på olika hundyrken. Många elever hittar sitt drömyrke under praktiken – exempelvis på hunddagis, trim, hundrehabilitering eller hos hundtränare och hunduppfödare.

Framtid efter hundutbildningen på Djurgymnasiet

Efter att ha läst profilen Hund på gymnasiet kan du söka dig till arbete på exempelvis hunddagis, trim eller inom vård och turism. Du kan också starta ett hunddagis eller hundpensionat enligt Jordbruksverkets krav.


Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Hund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Skugga en elev

Under en dag kan du som går i åk 8 eller åk 9 få följa med en elev på Djurgymnasiet under en skoldag. Du sitter med i klassen och följer med en av skolans elevambassadörer på alla teoretiska lektioner och alla praktiska moment med djuren. Du blir väl omhändertagen under dagen och äter lunch på skolans lunchrestaurang. Du kan välja vilken av de fyra olika inriktningarna du vill besöka.

Fortsatta studier

Genom att läsa en utökad studieplan kan du få grundläggande högskolebehörighet.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Hund

Som boende i samma kommun som Djurgymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Hund så kommer skolan att kontakta dig.

Djurgymnasiet Stockholm

Djurgymnasiet Stockholm

Djurgymnasiet erbjuder dig fyra unika möjligheter att arbeta med djurDjurgymnasiet Stockholm är en friskola som startade hösten 2002. Djurgymnasiet Stockholm erbjuder dig det treåriga Naturbruksprogrammet, lokal inriktningdjurvård. På Djurgymnasiet Stockholm har du möjlighet att välja mellan fyra profiler: DjursjukvårdHästDjurpark/SällskapsdjurHund På...


Läs mer om Djurgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Djurgymnasiet Stockholm

Trekantsvägen 7
10073 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.djurgymnasiet.com

Recensioner

Navid
(5)
Hund utbildningen är en av de mest sällsynta som finns enligt mig du som student får du lära dig hur du ska leka med en hund samt hur du ska ta hand om hunden. Du som elev får även åka till andra delar av Sverige som din praktik plats samt av min erfarenhet så är det jätte trevligt och du kan också få sommarjobb hos din praktikplats och det är b...
Visa hela
Tillie
(5)
Om du vill hålla på med mycket praktiskt och älskar hundar så är detta hundra procent skolan för dig! Om du väljer att gå hund så får du vara nere på skolans egna hund center som bara ligger en våning ner från skollokalerna. Där får man låna en hund från dagiset och träna med under lektionerna. Man får även vara inne på skolans djuravdelning där...
Visa hela
Therese
(5)
Underbar skola som ger möjlighet för både teoretiskt och praktiska lektioner, om man väljer hund får man testa på att vara nere och hantera gnagare, fåglar och reptiler, men fram för allt får man ha mycket praktiskt med hund, vilket man lär sig mycket av! Och i samband med det får man ha teoretiskt och lära sig ännu mera där. Fantastiska lärare ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Hund, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Djurgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Jag vill ha mer info om Djurgymnasiet
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 7 recensioner.