Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Djur: Hund

Djurgymnasiet Stockholm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 106 (år 1)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 237,4
    (Lägsta: 150) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Naturbruksprogrammet, Hund på Djurgymnasiet i StockholmProfil Hund

Är hundar ditt stora intresse? Visste du att du kan läsa en hundutbildning på gymnasiet? På Djurgymnasiet i Stockholm erbjuder man Naturbruksprogrammet, inriktning Hund – en annorlunda och rolig treårig gymnasieutbildning där teori varvas med mycket praktisk hundträning.

Hundcenter på Djurgymnasiet

På Djurgymnasiet finns ett eget Hundcenter med lektionssal, stor inomhushall för hundträning och ett hunddagis med plats för 35-50 hundar.

På hundinriktningen lär du dig om olika hundraser och hundens skötsel och vård. Du får också kunskaper om hundens beteende, historia och betydelse för människan. I utbildningen tar man även upp olika användningsområden för hundar i människans tjänst, till exempel servicehundar, polishundar, specialsökhundar med mera.

Träna agility, freestyle, spår och drag

Profilen Hund är en praktisk utbildning där du får träna olika inlärningsformer, och olika hundsporter som agility, freestyle, spår och drag.

På skolans hunddagis får du träffa och lära känna hundar av alla möjliga raser – en unik möjlighet även för dig som inte har egen hund!

Praktik på profilen Hund

Naturbruksprogrammet profil Hund ger dig 15 veckors praktik där du får möjlighet att pröva på olika hundyrken. Många elever hittar sitt drömyrke under praktiken – exempelvis på hunddagis, trim, hundrehabilitering eller hos hundtränare och hunduppfödare.

Framtid efter hundutbildningen på Djurgymnasiet

Efter att ha läst profilen Hund på gymnasiet kan du söka dig till arbete på exempelvis hunddagis, trim eller inom vård och turism. Du kan också starta ett hunddagis eller hundpensionat enligt Jordbruksverkets krav.


Fortsatta studier

Genom att läsa en utökad studieplan kan du få grundläggande högskolebehörighet.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djur: Hund

Som boende i samma kommun som Djurgymnasiet Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Yrkesexamen med inriktning mot hundar.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djur: Hund så kommer skolan att kontakta dig.

Djurgymnasiet Stockholm

Djurgymnasiet Stockholm

Djurgymnasiet erbjuder dig fyra unika möjligheter att arbeta med djurDjurgymnasiet Stockholm är en friskola som startade hösten 2002. Djurgymnasiet Stockholm erbjuder dig det treåriga Naturbruksprogrammet, lokal inriktningdjurvård. På Djurgymnasiet Stockholm har du möjlighet att välja mellan fyra profiler: DjursjukvårdHästDjurpark/SällskapsdjurHund På...


Läs mer om Djurgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Djurgymnasiet Stockholm

Trekantsvägen 7
10073 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.djurgymnasiet.com

Recensioner

Therese
(5)
Underbar skola som ger möjlighet för både teoretiskt och praktiska lektioner, om man väljer hund får man testa på att vara nere och hantera gnagare, fåglar och reptiler, men fram för allt får man ha mycket praktiskt med hund, vilket man lär sig mycket av! Och i samband med det får man ha teoretiskt och lära sig ännu mera där. Fantastiska lärare ...
Visa hela
Dean
(1)
Jag orkade gå i den här skolan i ett halvår innan orken tog slut. Lärarna i naturbruksämnena är väldigt bra, det måste jag ge skolan men lärarna i gymnasiegemensamma ämnen borde inte ens få kallas för lärare. Vi bytte lärare ständigt i Svenska, och man fick göra vad man ville på mattelektionerna. Det fanns ingen förståelse för funktionsned...
Djurgymnasiet Kommentar:
Vi beklagar att din upplevelse av vår skola inte är så positiv. Vår målsättning är att alla elever ska få det stöd de har rätt till. Vi tar till oss av det du skriver och tar med oss det i vårt kontinuerliga kvalitetsarbete.
Visa hela
Rebecca
(5)
Mycket bra skola med bra lärare/instruktörer. Vi får utöva det vi lär oss teoretiskt praktiskt på skolans hunddagis och djurrum, samt åka på många praktikveckor där man får önska område efter det man själv intresserar sig för. Man får hunddagisutbildning, blir djurvårdare samt möjlighet att bli SBK allmänlydnadsinstruktör om man vill det. Har ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturbruksprogrammet, Djur: Hund, fyll i följande uppgifter: