Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Skogsbruk: Skogsmaskinsförare

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 227,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 227,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Skogsmaskinsförare

Studera på Dille Gård skogsmaskinsförarutbildning!

Naturbruksprogrammet skogsmaskinförare är för dig som vill vistas mycket i skog och mark under utbildningen. En stor del av lärotiden sker i våra egna skogar. När du är klar med utbildningen är du maskinförare, med goda kunskaper inom skogens alla områden.

Du har också en god kännedom om olika maskiners möjligheter inom skogsbruk och skogsvård. Efter avlutad utbildning kan du jobba som skogsmaskinförare och skogsvård såsom plantering och röjning.

Du har också möjlighet att läsa vidare till skogsmästare och det öppnar upp till jobb som virkesköpare eller skoglig rådgivare.

Stort behov på arbetsmarknaden

Det finns ett stort behov av utbildade och kunniga maskinförare i Sverige idag och efter 3 år hos oss är du helt anställningsbar. Under din treåriga utbildning läser du gymnasiegemensamma kurser, programgemensamma kurser och kurser som hör till inriktning skog med fördjupningar inom skogsmaskiner.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du arbeta som anställd eller egen företagare. Givetvis kan du läsa kurser som ger behörighet till högskolan. Under dina 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) får du möjlighet att knyta viktiga kontakter med arbetslivet. Du kan välja att göra praktiken i Sverige eller göra en del av praktiken utomlands.

Nyfiken?

Vi har alltid öppet hus vilket inebär att du kan komma och hälsa på när du vill. Du kan välja att praoa en längre tid, stanna en dag eller bara några timmar. Du får vara med på ordinarie lektioner, träffa elever/personal samt ta en titt på skolan. Detta är ett utmärkt tillfälle att få en inblick i hur det skulle vara att studera på Dille Gård. Varmt välkommen!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skogsbruk: Skogsmaskinsförare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Östersund

Praktik

Under din utbildning har du 15 veckors praktik, APL – arbetsplatsförlagt lärande. Det ger dig möjlighet att knyta viktiga kontakter med arbetslivet. Du kan välja att göra praktiken i Sverige eller göra en del av praktiken utomlands.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skogsbruk: Skogsmaskinsförare

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Kostnader

Behöver du bo på Dille Gård under din utbildning? För dig som är en bit hemifrån finns möjlighet att söka bidrag för såväl boende som resor hos Centrala Studiestödsnämnden.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skogsbruk: Skogsmaskinsförare så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Dille Gård Naturbruksgymnasium
Dille 226
836 95 Ås

Dille Gård Naturbruksgymnasium – den lilla skolan med de stora möjligheterna

Dille Gårds filosofi är att undervisningen skall vara rolig, inspirerande och utvecklande. På Dille Gård Naturbruksgymnasium utanför Östersund i Jämtland kan du kombinera din utbildning med dina intressen. Skolan erbjuder Naturbruksprogrammet som ger dig både en yrkesexamen och högskolebehörighet. Utbildningarna...

Läs mer om Dille Gård Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Sponsrad