Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Didaktus Jakobsberg
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 80 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 80,0
    (medelvärde: 149,2) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-04-20

Om utbildningen

bar/och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

På Didaktus Jakobsberg kan du läsa Barn- och fritidsprogrammet med inriktningen Pedagogiskt och socialt arbete. Här arbetar lärarna strukturerat och välorganiserat för att alla elever ska klara utbildningen och ta examen efter tre år. Som elev på Didaktus Barn- och fritidsprogram blir du sedd, hörd och lyft. Skolans lärare arbetar nära tillsammans för att varje elevs behov ska tillgodoses.

Skolan strävar efter en sammanhållen skoldag utan håltimmar och att alla klasser ska ha ett eget hemklassrum. I  Barn- och fritidsprogrammet ingår tre perioder av arbetsplatsförlagt lärande (APL), vilket innebär att du får ta med dig dina teoretiska grundkunskaper från skolan till en arbetsplats där du kan lära dig ett yrke och utvecklas i en yrkesroll.

Bli barnskötare eller elevassistent

I utbildningen läser du både kärnämnen och de ämnen som är specifika för Barn- och fritidsprogrammet - olika pedagogiska metoder, socialt beteende, kommunikation och assistans av barn och ungdomar i olika verksamheter. Efter dina 3 år på BF ska du ha goda grundkunskaper i hur barn/ungdomar lever och utvecklas i vårt samhälle och kan arbeta som barnskötare eller elevassistent.

Didaktus hjälper dig att lyckas

På Barn- och fritidsprogrammet får du, genom teori och praktik, de kunskaper du behöver för att kunna gå direkt ut i arbetslivet efter gymnasiet. Med intresse, eget ansvar och din närvaro har du goda förutsättningar att klara av dina studier på skoltid.

Till din hjälp har du också engagerade lärare med erfarenheter från yrkeslivet, vilket ger dig en väl förankrad och aktuell kunskap samt goda förutsättningar att lyckas med dina mål. Lärarna följer dig under hela utbildningen och ger dig intressanta och innehållsrika lektioner och föreläsningar som är relevanta för barn- och fritidsstudier. Upplägg och studiematerial anpassas efter varje elev för att du ska nå dina mål.

Var med och förändra samhället och bli en stark länk i olika barn och ungdomsverksamheter. Didaktus ledord är att ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid!

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Du kan välja till kurser för grundläggande högskolebehörighet för att sedan vidareutbilda dig till exempelvis förskollärare, fritidspedagog, lärare eller socionom.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Ung kille med svart keps står mot en vit vägg

"Didaktus har blivit som mitt andra hem"

Läs mer här Didaktus Jakobsberg

Mojtaba läser Vård- och omsorgsprogrammet på Didaktus Jakobsberg. Läs mer om varför han valde sin utbildning och hans upplevelser av skolan! 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Didaktus Jakobsberg

Välkommen till Didaktus Jakobsberg!

På Didaktus Jakobsberg har du möjligheter att nå dina personliga mål. Det här är en liten skola med stort engagemang. Du kan välja mellan fem olika gymnasieprogram. Är du nyfiken, orädd, driftig, kreativ och fördomsfri är Didaktus skolan för dig!...


Läs mer om Didaktus Jakobsberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Didaktus Jakobsberg

Järfällavägen 106
177 41 Järfälla

 Visa telefonnummer
www.didaktus.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

lotta
(5)
Är supernöjd med denna skola .Jag har ett barn som studerar där. Så engagerad personal och en fantastisk rektor Pia.Rekomenderar denna skola med hela mitt hjärta.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Didaktus Jakobsberg, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
"Didaktus har blivit som mitt an...

Mojtaba läser Vård- och omsorgsprogrammet på Didaktus Jakobsberg. Läs mer om varför han valde sin utbildning och hans upplevelser av skolan! 

Läs mer här

Du kanske också är intresserad av: