Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Arkitektur och design

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
27 november, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 160,0
(medelvärde: 240,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
27 november, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 160,0
(medelvärde: 240,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Studera Arkitektur och Design på Designgymnasiet 

Arkitektur är en bransch som knyter samman områdena teknik och design. Arkitekten använder sig av ritningsteknik, teori och matematiska beräkningar i kombination med design, fantasi och kreativitet för att skapa byggnader och stadsmiljöer som ska inspirera, vara vackra och funktionella.

Vad får man göra på arkitektur och design?

På vår utbildning får du lära dig hur man ritar och konstruerar byggnader och stadsmiljöer från kreativ skiss till ritning med hjälp av teori, matematik och 3D-modellering. Din fantasi får fullt spelrum för att skapa ditt drömsamhälle samtidigt som du lär dig hur en byggnad blir till och vilka begränsningar som finns och vad som är möjligt. Du kommer också läsa kurser inom miljöpolitik och arkitektur samt diskutera miljöfrågor och lära dig hur man kan arbeta för att bygga en stad som minskar vår miljöpåverkan. Att genom teknikens perspektiv tänka på samspelet mellan teknik, design, människa och miljö. Här kan du vara med och skapa en bättre värld.

Dina främsta verktyg för att utvecklas under dina tre år hos oss är framförallt: CAD-program, 3D-program, dator, penna, husmodeller, miniräknare, Photoshop, och sist men inte minst – din passion för design!

Vem ska plugga arkitektur och design?

Om du är intresserad av teknik och matematik men har också en kreativ ådra där du tycker om att uttrycka dig visuellt. Du behöver inte ha förkunskaper om grafiska verktyg, arkitektur eller CAD – det lär du dig hos oss. 

Om Teknikprogrammet

Teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggande och miljö ger dig en bred behörighet mot högskolan. För dig som vill läsa vidare på någon typ av teknisk utbildning är detta utbildningen för dig. Du kan vidareutbilda dig till bland annat högskoleingenjör, civilingenjör, programmerare, arkitekt, designer, miljötekniker eller stadsplanerare.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Arkitektur och design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Arkitektur och design

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Arkitektur och design så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Designgymnasiet Sickla
Marcusplatsen 5A
131 54 Stockholm

Har du också designdrömmar?

Välkommen till en av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå! De elever som läser på Designgymnasiet Sickla har alla några gemensamma nämnare: nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för skapande och design. Designgymnasiet Sickla erbjuder tre olika program, alla med designinriktning....

Läs mer om Designgymnasiet Sickla och visa alla program.

Sponsrad