Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Danderyds gymnasium, i Danderyd
Antal elever
Antal elever: cirka 400 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 250,9)
Antal elever
Antal elever: cirka 400 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 250,9)

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av historia, politik, psykologi eller media. Under programmets gång får du lära dig att analysera, diskutera och tolka samhällsvetenskapliga frågor ur ett källkritiskt perspektiv.

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett högskoleförberedande program och förbereder dig inför fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på universitet, högskola eller yrkeshögskola. Efter avslutade studier kan du exempelvis vidareutbilda dig till lärare, psykolog och journalist.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se
Danderyds gymnasium
Rinkebyvägen 4
182 36 Danderyd

Danderyds Gymnasium – skolan med bredd, djup och spets

Danderyds Gymnasium är till för dig som vill framåt. Alla som arbetar här är till för att du som elev ska få tre fantastiska år på gymnasiet präglade av kunskap, kultur, kreativitet, kvalitet, trygghet och studiero. På Danderyds Gymnasium vill...

Läs mer om Danderyds gymnasium och visa alla program.

Sponsrad