Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Curt Nicolin Gymnasiet, i Finspång
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 219,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 92,5
(medelvärde: 219,7)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

 Curt Nicolin Gymnasiet

Läs Vård- och omsorgsprogrammet!

Om programmet

Under ditt första år läggs grunderna för dina kunskaper inom vård och omsorg i form av grundläggande undervisning i omvårdnad och bemötande. Du får lära dig att bemöta och kommunicera med människor med olika förutsättningar i olika situationer. Temaveckor är ett återkommande inslag i utbildning, där du får djupdyka in i specifika områden inom vård- och omsorg.

Utöver de klassiska vård- och omsorgskurserna får du med dig samhällskurser vilket därmed ger dig full samhällsbehörighet och redo för vidare studier.

Under ditt andra år får du testa på de olika områdena som finns inom vård- och omsorgsyrket och följa med i olika branscher med yrkesverksamma personer.

Under större delen av ditt tredje år utbildas du ute på praktik, där du får möjligheten att i det verkliga arbetslivet testa på olika områden inom vård och omsorg.

Vårt nära samarbete med Räddningstjänsten, Finspångs kommun, Mogård & Region Östergötland ger dig goda sommarjobbs- och praktikmöjligheter.  Tack vare detta får du fina möjligheter till att knyta kontakter inför ditt kommande arbetsliv och dessutom har du en garanterad två månaders anställning efter godkänd gymnasie-examen.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Finspång

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Curt Nicolin Gymnasiet
Finnvedsvägen 4
612 30 Finspång

Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång

Curt Nicolin Gymnasiet har sedan starten 1996 växt avsevärt i både omfattning och relevans för Finspång med omnejd. Idag har skolan 550 elever, där majoriteten bor utanför Finspång. "Skolan är värd att pendla till" menar ungdomarna. Fyra program - en...

Läs mer om Curt Nicolin Gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad