Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Vård- och omsorgsprogrammet, Hälsa & beteendevetenskap

Consensum Lund
Programinformation
Lund
Antal elever: cirka 170 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 170,0
    (medelvärde: 216,0) * statistik från 2019/20
Vård- och omsorgsprogrammet, Hälsa & beteendevetenskap

Om utbildningen

Jobba med människor

Vill du vara med och skapa möjligheter till ett hälsosamt liv för människor med olika funktionsvariationer? I fördjupningen Hälsa & Beteendevetenskap får du kunskaper att ge barn och vuxna meningsfullhet och stöd i vardagen.

Med psykiatri och socialpedagogik som grund lär du dig om medicinska och sociala aspekter av olika funktionsvariationer. Du får kunskap om hälsa, etik, aktivitet och relationer, alternativ kommunikation och hjälpmedel inom modern teknik, samt lär dig att arbeta hälsofrämjande.

Alltid högskolebehörighet

Eftersom alla våra utbildningar är högskoleförberedande så kan du alltid göra valet att studera vidare efter studenten, exempelvis till psykolog, socionom, sjukgymnast, lärare, idrottslärare, stödpedagog eller arbetsterapeut. Direkt efter utbildningen kan du jobba som stödassistent eller elevassistent.

Praktik (APL) – nära verkligheten

På Consensum har vi mycket nära samarbete med olika arbetsplatser. Arbetsplatsförlagt lärande (praktik) är en del av din utbildning.  Vi vet att en intressant praktikplats ger energi och möjlighet till nya erfarenheter i livet. För många av våra elever har praktiktiden lett till ett efterlängtat jobb efter skolan. 

Hälsa ger studieglädje

2018 initierade vi ett utvecklingsarbete tillsammans med Skolverket och Ph.D Mikael Londos på Malmö Universitet, i syfte att skapa en Hälsofrämjande skola. Vi lägger stor vikt vid att du mår bra och upplever studieglädje. För att skapa helhet och en känsla av sammanhang i ditt lärande arbetar vi med ämnesövergripande teman. Din mentor vägleder och coachar dig på ett engagerat sätt i din utveckling.

Internationellt utbyte

I alla våra utbildningar finns det inslag av internationellt utbyte och du får en språklig och kulturell grund att stå på. Vi har samarbeten i Kina och Tanzania med olika typer av utbyten, exempelvis APL (praktik), fältstudier eller gymnasiearbete.

När vi reser och arbetar i andra länder är det en stor tillgång att vara flerspråkig. Consensum erbjuder ett brett urval av moderna språk och vi uppmuntrar dig gärna att läsa språk.

Vård- och omsorgscollege

Skolan är certifierad som ett omsorgscollege (Malmö/Lund), vilket är ytterligare en kvalitetsgaranti för dig som elev. Skolor och arbetsgivare som samverkar i ett Vård- och omsorgscollege erbjuder utbildningar som håller mycket hög kvalitet och som leder till arbete. Efter fullgjord utbildning får du ett särskilt diplom.

Vinnare i yrkes-SM

Två av våra elever tog sig till finalen i Yrkes-SM 2018 (kategorin Vård och Omsorg). 

Vinnare blev vår elev Jonna Mjörnell från Sollentuna. Jonna kammade dessutom hem bronset i yrkes VM som gick av stapeln i augusti 2019.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, Hälsa & beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet, Hälsa & beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Consensum Lund söker du till programmet via Gymnasieantagningen Lund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 138 221 00 Lund
Telefon: 046-355000
E-post: antag@lund.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, Hälsa & beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Consensum Lund

Consensum gymnasium Lund

Om du vill jobba med människor

Du som väljer att utbilda dig inom hälsa, vård och omsorg samt naturvetenskap kommer att ha många jobb att välja mellan. Att arbeta med människor ger dig en trygg framtid där du kan vara med och göra skillnad. På Consensum...


Läs mer om Consensum Lund och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Consensum Lund

Sankt Lars väg Byggnad 20
222 70 Lund

 Visa telefonnummer
www.consensum-lund.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet, Hälsa & beteendevetenskap från Consensum Lund, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: