Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle

Bruksgymnasiet
Programinformation
Östhammar
Antal elever: 3 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-28

Om utbildningen

Naturvetenskap och samhälle, Bruksgymnasiet

Läs Naturvetenskap och samhälle på Bruksgymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet (NA) på Bruksgymnasiet är ett högskoleförberedande program och är ett bra val för dig som gillar att lösa problem och experimentera samt har känsla för matematik och vill lära dig mer om livets mysterier.

På Naturvetenskapsprogrammet får du en modern och aktuell utbildning. Skolan har ett härligt läge med närhet till naturen som utnyttjas för fältarbete i skog och sjö.  Ni genomför också intressanta studiebesök inom naturvetenskaplig forskning, medicin och industri.

På Bruksgymnasiet får du utföra laborationer i välutrustade salar och träna dig i att skriva rapporter. På så sätt blir du väl förberedd för högre studier. Du blir också erbjuden kurser i matematik och specialisering inom fysik, kemi och biologi.

Naturvetenskapsprogrammet ger en mycket bred behörighet, vilket innebär att du kan läsa vidare till civilingenjörläkarekemistveterinär eller farmaceut.  

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

Inriktningen Naturvetenskap och samhällegör att du får en fördjupad förståelse om hur områdena naturvetenskap och samhällsutveckling påverkar varandra. Här kan du läsa kurser som Internationella relationer och Politik och hållbar utveckling. Samläsning sker med Samhällsvetenskapliga programmet.

Inom NA får du utveckla din förmåga till logiska resonemang, analytiskt tänkande och problemlösning. Du får hjälp av engagerade och kunniga lärare att nå dina mål!

Välkommen till Bruksgymnasiet!  

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle

Som boende i samma kommun som Bruksgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet

Bruksgymnasiet – vi lyckas tillsammans!

Bruksgymnasiet erbjuder ett brett utbud av gymnasieutbildningar som ger dig som elev mycket goda förutsättningar att lyckas med dina studier, utveckla dig själv och bli förberedd inför framtiden. Skolan har kompetenta, engagerade lärare och ett starkt elevhälsoteam som hjälper dig...


Läs mer om Bruksgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bruksgymnasiet

Gymnasievägen 1
747 40 Gimo

 Visa telefonnummer
www.bruksgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och samhälle, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bruksgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.